REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SIOFOR pentru DIABETICI, de NEGĂSIT, în continuare, în farmacii

SIOFOR pentru DIABETICI, de NEGĂSIT, în continuare, în farmacii

Replica API 27 ianuarie 2021 | 13:43 2739

În ultima perioadă Siofor (clorhidrat de metformină), un medicament prescris multor pacienți cu diabet zaharat de tip 2 nu se mai găsește în farmaciile din România. Diabeticii sunt disperați și fie iau farmaciile la rând în speranța că vor găsi produsul, fie merg la spital, la camerele de gardă și la medicii diabetologi pentru a primi alte recomandări terapeutice, în condițiile în care ,,plimbările” nu sunt deloc recomandate în această situație, pacienții cu diabet făcând parte din categoria persoanelor vulnerabile la COVID-19, așa că ar trebui să stea izolați în casă. La Constanţa, Sioforul poate fi procurat doar prin comandă şi doar în unele farmacii, câteodată livrarea lui durând şi o săptămână.

Siofor este unul dintre cele mai populare medicamente din lume care este utilizat pentru a trata diabetul zaharat de tip II. Medicamentul hipoglicemic, aparţine grupului de medicamente antidiabetice (medicamente pentru combaterea diabetului) de tip II, pentru persoanele care nu sunt dependente de insulină. De asemenea, este eficient în diabet zaharat complicat de obezitate, mai ales dacă dieta nu ajută. Substanţa activă metformin – nu numai că nu afectează cantitatea de insulină din sânge, ci îi şi schimbă calitatea. În Constanţa, criza de Siofor este din ce în ce mai acută, stocul farmaciilor este gol, iar medicamentul nu se poate procura decât prin comandă în farmacii.

Ce spun specialiştii despre Siofor

“Sioforul este un medicament vital pentru bolnavii de diabet de tip II, iar lipsa lui din farmacii este un lucru care trebuie rezolvat. Chiar dacă există înlocuitori, nu întotdeauna au eficacitatea Sioforului. Această situaţie trebuie rezolvată cât mai repede” a declarat pentru Replica de Constanţa, un medic diabetolog.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As dori și eu
0
0
Puiul de securist cunostea problema la audierile pentru numirea in functia de ministru al sanatatii!!! ce a facut in sensul asta de 2 luni? Sa cupere frate licenta la euthyros siofol si celelalte esentiale si sa le faca in tara! Este in stare de asa ceva acest guvern???
2
3
Doarm in papuci
2
3
Asa, a-ti scris articolul si ne-ati spus ceva ce nu stiam ?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920