REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Sirenele de alarmare vor suna din nou miercuri dimineață la Constanța

Sirenele de alarmare vor suna din nou miercuri dimineață la Constanța

Replica API 7 martie 2018 | 01:15 956

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august a anului trecut, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

În data de 07.03.2018 sirenele vor suna în toate localitățile județului.

SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu

pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
baga draku razboi odata ca mam saturat da likele romanesti
0
0
E dificil sa fii de ex la munca unde de regula e haos agitatie etc...ca asa e la.munca n general pt a castiga minimul pe economie! Si sa auzi vag sirena. Pana numeri si secundele si de cate ori urla etc etc...mi se pare greu sistemul descris mai sus esti deja tocana pt viermi! Si asa e. Razboaiele se dau la alt nivel!!
2
0
In ziua de azi razboiele se duc in alt fel! Pana se besesc alea de 15 ori esti deja praf si pulbere! Pentru calamitati exista alte sisteme mai performante de anuntare a populatiei!
3
0
Adaposturi antiaeriene mai avem? A, da, nu mai sunt. Alea de sub zona veche au devenit hoteluri pt boschetari. Oricum nu sunt intretinute si sunt nefunctionale. Si pt aia care-si imagineaza ca primesc nucleara din prima si ar fi inutile, se inseala. Alea erau bune si pt bombardament aerian, si pt bombardament de pe mare cu tunuri de 100-150 mm, rachete sau proiectile ghidate - chestie specifica oraselor port.
3
2
sperieti draku copii.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369