REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Siria: Washingtonul contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea grupării Stat Islamic

Siria: Washingtonul contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea grupării Stat Islamic

Replica API 23 octombrie 2019 | 00:00 348

Statele Unite contează pe Turcia şi pe kurzi pentru combaterea reapariţiei grupării Stat Islamic în nordul Siriei, a recunoscut marţi reprezentantul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, informează AFP.

"Atât Turcia cât şi Forţele Democratice Siriene au luptat împotriva grupării Stat Islamic", a declarat James Jeffrey, care a fost audiat de membrii comisiei pentru afaceri externe a Senatului pe subiectul politicii americane în Siria.

"Dacă nu sunt forţaţi să se lupte între ei, putem conta pe ei împotriva Statului Islamic", a adăugat oficialul american, în condiţiile în care Turcia a fost puternic criticată pentru că a tolerat prezenţa jihadiştilor pe teritoriului său în momentul de vârf al califatului jihadist.

Jeffrey a recunoscut că nu a fost consultat de preşedintele Donald Trump decât după începerea ofensivei Turciei în nordul Siriei.

"Am făcut o treabă bună că am oprit acest atac", a mai declarat James Jeffrey, care a estimat că Turcia nu a obţinut din această incursiune militară toate beneficiile la care spera.

El a evaluat la "câteva de sute" numărul victimelor kurde ale ofensivei Turciei, recunoscând că forţele siriene care i-au sprijinit pe militarii turci au comis atrocităţi.

"Forţele opoziţiei siriene susţinute de Turcia, care sunt sub comandament turc, au comis cel puţin o dată o crimă de război şi am cerut explicaţii Turciei", a spus el.

Jeffrey a mai declarat că "zeci" de luptători ai grupării Statului Islamic au fost eliberaţi după începerea ofensivei Turciei în nordul Siriei. În realitate, a fost raportat un număr mult mai mare, notează Reuters.

Preşedinţii Rusiei şi Turciei au convenit marţi asupra retragerii forţelor kurde din nord-estul Siriei, preluând controlul în comun asupra celei mai mari părţi a acestei zone. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia o mare muie de la kurzi. Americani tradatori.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920