REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sirianul găsit mort în portbagajul unei maşini, partener de afaceri cu nume grele din businessul constănţean

Sirianul găsit mort în portbagajul unei maşini, partener de afaceri cu nume grele din businessul constănţean

Replica API 10 aprilie 2015 | 00:18 1264

Ancheta cadavrului din portbagaj, derulată şi în Capitală, şi la malul mării

Ancheta cadavrului din portbagaj, derulată şi în Capitală, şi la malul mării

Ancheta continuă în cazul sirianului găsit mort în portbagajul unui autoturism marca Opel, cu numere de Constanţa. Urmare a necropsiei, oamenii legii au confirmat că trupul neînsufleţit aparţine unui bărbat de 52 de ani, administrator al hotelului Majestic din Olimp, pe nume Moustafa Haj Saleh. Acesta era stabilit în România de vreo 15 ani şi locuia atât în Bucureşti cât şi în Constanţa, în complexul rezidenţial Phoenicia. Joi, 9 aprilie, poliţiştii au mers la locuinţa de serviciu a acestuia pentru a strânge detalii ce ar putea ajuta la anchetă.

Ancheta continuă în cazul sirianului găsit mort în portbagajul unui Opel cu numere de Constanţa, parcat în cartierul Pantelimon din Bucureşti. Moustafa Haj Saleh, de 52 de ani, era administratorul hotelului Majestic din Olimp şi locuia în Bucureşti, dar şi în Constanţa, într-un apartament de serviciu, situat în cadrul complexului rezidenţial Phoenicia, din Mamaia Nord. Poliţiştii au ajuns la locul cu pricina în cursul zilei de joi, 9 aprilie, pentru a discuta cu reprezentanţii complexului. Nu au dorit să dea declaraţii, menţionând că ancheta este în curs de desfăşurare. Precizăm, însă, că sirianul locuia la blocul B2, fiind cunoscut de unii dintre angajaţi. „Îl ştiu. A lucrat cu mine la depozitul de la hotelul Perla din Mamaia, era şef acolo, la aprovizionare. Apoi a plecat la Olimp, avea parcă şi un restaurant acolo. Se ocupa şi de un hotel. Era un om ok, dar nu mai ştiu nimic de el. Eu lucrez aici de vreo 7 ani şi de atunci îl ştiu”, a declarat, pentru „Replica”, Radu, muncitor. Menţionăm că, în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, câţiva muncitori care efectuau lucrări la refacerea trotuarelor, în cartierul Pantelimon din Bucureşti, au dorit să mute o maşină cu numere de Constanţa, CT 18 PER, care era parcată acolo de vreo două săptămâni, în apropiere de Secţia 9 de Poliţie Bucureşti. În momentul când s-au apropiat de autovehicul şi l-au mişcat, un miros insuportabil a străpuns aerul. Atunci, aceştia au sunat la 112. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au deschis portbagajul, găsind un geamantan şi o pereche de cizme pline de sânge. În geantă se afla trupul neînsufleţit al unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefacţie, aşezat în poziţia fetusului, cu genunchii la gură. Din câte se pare, acesta era îmbrăcat în costum. Precizăm şi faptul că Moustafa Haj Saleh fusese dat dispărut de familie de la finele anului 2014. În plus, autoturismul respectiv, care aparţine lanţului hotelier Perla - Majestic, era folosit de acesta, dar apărea ca furat de mai multe săptămâni. Bărbatul era stabilit în România cam de 15 ani şi locuia atât în Bucureşti, cât şi în Constanţa, aflându-se în divorţ cu soţia. Însă, identitatea exactî a acestuia cât şi cauzele decesului vor fi descoperite în urma necropsiei, care a fost efectuată joi, 9 aprilie.

Conducea o firmă înfiinţată de angajaţii lui Murad

Bărbatul de 52 de ani găsit mort în portbagajul unei maşini din Bucureşti derula în Constanţa afaceri cu nume grele, în special din turism. Moustafa Haj Saleh era administratorul mai multor firme controlate de celebrul Mohammad Murad, fiind şef aprovizionare la mai multe hoteluri şi complexul Phoenicia, deţinute de milionarul libanez. Chiar dacă Murad spunea că sirianul Moustafa Haj Saleh nu mai lucrează de câţiva ani pentru el, în realitate lucrurile stau altfel. Pe lângă faptul că bărbatul al cărui cadavru a fost descoperit într-un geamantan conducea o maşină proprietatea firmei Perla Majestic SA, controlată de cunoscutul hotelier libanez, şi locuia în complexul Phoenicia, deţinut de acelaşi Murad, administra şi o firmă înfiinţată de angajaţi ai afaceristului. Firma de depozitări şi aprovizionare Sianpo Creativ SRL, care deservea hotelurile şi celelalte afaceri ale lui Murad, a fost înfiinţată în mai 2013 de Andrei Pompiliu Simion şi Daniela Halaicu, ambii angajaţi ai grupului de firme Phoenicia, în timp ce funcţia de administrator îi revenea lui Moustafa Haj Saleh. Sianpo Creativ SRL are sediul social în Năvodari, la recepţia campingului de pe Buluvardul Mamaia Nord nr. 99 şi a raportat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 4.672.768 lei şi pierderi de 41.473 lei, cu 2 angajaţi. Înainte să administreze Sianpo Creativ, sirianul Moustafa Haj Saleh se afla, de ani de zile, şi la conducerea hotelului Majestic Olimp, prin intermediul firmei Transilvania Tour SRL, aflată, de asemenea, în portofoliul lui Mohammad Murad. Până în 2010, Moustafa Haj Kaleh lucra şi pentru alt cunoscut om de afaceri libanez, Ghaleb Nassar, cumnatul deputatei PSD Rodica Nassar, proprietarul Cambridge School of Constanţa, supranumit „regele lipiilor” şi cunoscut pentru faptul că a adus shaorma în România. Nassar a deţinut 50% din Transilvania Tour SRL, alături de Mansour Jamil Dib, alt libanez angajat al lui Murad, căruia i-a cedat părţile sale în octombrie 2010. Acelaşi Moustafa Haj Kaleh se ocupa şi de Perla Tour SRL, cu sediul în hotelulu Perla din Mamaia, controlată de Mansour Jamil Dib şi Mohamad Ali Ismail Mansouri, alt colaborator al milionarului Murad, dar şi al fostului subsecretar de stat pentru Turism Nicolae Romulus Buzdun, căruia îi administrează firma Zodiac 2000 SRL din Năvodari. În fine, sirianul asasinat şi abandonat în portbagajul unei maşini a fost colaborator şi al Sibawei SRL, o altă firmă de comerţ cu ridicata cu sediul în Mamaia Nord, înfiinţată de Osama Al Ghanim.

Liliana CHIRU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367