REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sirieni prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară. De nervi, au ameninţat că aruncă România în aer!

Sirieni prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară. De nervi, au ameninţat că aruncă România în aer!

Replica API 27 august 2015 | 13:19 183

În contextul internaţional actual, este România pregătită să facă faţă unui eventual val de refugiaţi? Cine garantează că printre imigranţii care fug din calea războiului nu se află şi terorişti? În cursul zilei de azi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, la sediul Guvernului, o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Şedinţa va avea ca temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

Între timp, la graniţa cu România, în zona Negru Vodă, s-a înregistrat un incident ciudat. Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului, au depistat doi cetăţeni sirieni, A.K.M. şi A.K.M., care au intrat ilegal în România din Republica Bulgaria. Extinzând cercetările, oamenii legii au descoperit că fraţii respectivilor, rezidenţi legali în România, cu statut material deosebit, pregătiseră maşini şi mijloace tehnice de comunicare pentru recuperarea lor de la graniţă. Urmau să îi transporte, discret, la Bucureşti. Şocul cel mare a venit în momentul interogării respectivilor, care au ameninţat că “vor arunca România în aer şi o vor rade de pe suprafaţa pământului, dacă vor considera necesar, cu titlu de eventuală răzbunare” . În afară de declaraţia care i-a şocat pe oamenii legii, în momentul în care migranţii ilegali au fost supuşi procedurii de amprentare s-au sustras, invocând motive medicale şi mimând crize epileptice.

De precizat că ulterior sirienii au menţionat că declaraţia lor a fost una la nervi.

Fraţii sirienilor migranţi, respectiv Kouja Jamal Ahmad şi Kouha Ahmad Ahmad au afaceri în Bucureşti. Aceştia, pe 26 august, au fost propuşi spre arestare la Tribunalul Constanţa. "Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune luarea faţă de inculpaţii Ahmad Kouja Jamal şi Ahmad Kouja Ahmad , a măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, de la 26.08.2015 la 24.09.2015 inclusiv", potrivit portalului instanţelor de judecată.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218