REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SIRIENII de la Mahmud Impex SRL au MĂRIT viteza la RIDICAREA Spitalului de Pediatrie

SIRIENII de la Mahmud Impex SRL au MĂRIT viteza la RIDICAREA Spitalului de Pediatrie

Replica API 5 august 2021 | 23:33 9731

O problemă acută cu care se confruntă județul Constanța este reprezentantă de lipsa paturilor și a unui Spital de Pediatrie. Chiar dacă, de-a lungul anilor, politicienii locali și-au făcut campanie electorală pe baza acestui lucru, ei bine, nici până în prezent, în Constanța, nu există un Spital de Pediatrie. În acest sens, sirienii de de la societatea Mahmud Impex SRL par să dorească să construiască un spital pentru copii, în Palazu Mare. Desigur, și DSP Constanța a luat decizia să edifice un asemenea spital, extrem de necesar.

Lipsa unul Spital de Pediatrie reprezintă o problemă acută cu care se confruntă municipiul și județul Constanța, secția din Spitalul Județean fiind supraaglomerată. Până în prezent, construirea unui spital nu a reprezentat o prioritate pentru niciun om din administrația locală trecută. Așa se face că, niște străini, sirienii de la Mahmud Impex SRL doresc cu ardoare să ridice un astfel de spital în Palazu Mare. Vă reamintim că, și Direcția de Sănătate Publică Constanța a obținut și demarat un proiect pentru construirea unui Spital de Pediatrie.

Mahmud Impex SRL dorește să ridice un spital în Palazu Mare

Sirienii de la Mahmud Impex SRL au planuri serioase în ceea ce privește construirea unui Spital de Pediatrie. În acest sens, APM Constanța anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Construire în regim cuplat a unui Spital de Pediatrie, amplasare heliport, împrejmuire teren și organizare de șantier”. Imobilul ar urma să fie amplasat în Palazu Mare, VN 390/2/2+VN390/2/3+VN389/6, lângă cimitirul musulman.

Tot societatea Mahmud Impex SRL a obținut în cursul zilei de miercuri, 9 iunie a.c., două certificate de urbanism pentru construirea spitalului. Certificatele emise de Primăria Constanța au valabilitate 24 de luni.

Va reamintim că, societatea administrată de străini plănuiește să construiască acest spital încă din anul 2011. La acel moment, consilierii locali au aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unității medicale D+P+4E, pe trei parcele cumpărate în anul 2004, în suprafață totală de aproximativ 2.000 de metri pătrați.

DSP Constanța dorește înființarea unui Spital de Pediatrie

Direcția de Sănătate Publică Constanța a solicitat și obținut de la Primărie un certificat de urbanism pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea pentru Spitalul de Pediatrie ce va funcționa pe strada Vifor Haiducul, numărul 32.

Prezentă în cadrul studioului Replica, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a vorbit despre spitalul ce ar urma să fie construit. ”În 2019, am luat această decizie de a depune un proiect la CNI pentru că aveam această clădire (n.red situată pe strada Vifor Haiducul, numărul 32) pe care o aveam în administrare. Am făcut un studiu și am văzut care sunt nevoile pe județul Constanța. În timpul sezonului estival, Spitalul Județean Constanța este arhiplin, vin pacienți și din provincie. La nivelul județului Constanța, la începuturi, aveam peste 200 de paturi de pediatrie, acum sunt abia 90 de paturi. Proiectul este pe lista de sinteză a CNI, înseamnă că e un proiect viabil, a ieșit și certificatul de urbanism pentru a doua oară. Această unitate va avea 70 de paturi, UPU, bloc operativ, va fi o unitate de sine stătătoare. Suntem pe repede înainte, sperăm să predăm amplasamentul cât mai repede, ca CNI să dea drumul la renovare. În momentul în care voi vedea prima cărămidă, voi fi un om fericit. Va rămâne ceva în urma noastră”, a conchis Schipor.

Date despre Mahmud Impex SRL

Societatea a fost înființată în anul 1994, are sediul în municipiul Constanța, bulevardul Tomis, 234B și se ocupă de activități în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor). Anul pandemic pare să le fi crescut veniturile acestora. Spre exemplu, cifra de afaceri înregistrată în 2020 a fost de 267.126.218 lei, un profit de 4.989.084, dar și datorii colosale de 118.644.280 lei. Asociați în firmă sunt Chwihnie Mahmoud, Ahmad Chwihnie și Abdullah Chouihna, iar administratori sunt Chwihnie Ahmad, Abdulrazak Chwihna și Mahmoud Chwinie.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vor vinde droguri si.arme in spital.copii vor fi omorati si.organele vandute pe amazon.
1
5
hristoase ai murit degeaba ptr. evrei si ai inviat degeaba ptr, neamuri
4
2
Nu ne fac noua, le fac pentru profitul lor, va fi un spital privat. Pentru spitale de stat nu sunt bani, ca trebuie sa aiba clienti cele private.
7
7
Am ajuns sa ne faca sirienii spitale
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920