REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Sistem de iluminat cu LED pe străzile Constanţei. Primăria consultă piaţa

Sistem de iluminat cu LED pe străzile Constanţei. Primăria consultă piaţa

Replica API 20 martie 2019 | 00:00 337

Vezi zonele vizate!

Vezi zonele vizate!

Având în vedere că infrastructura unei localități reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere este necesară îmbunătățirea iluminatului la trecerile de pietoni în Municipiul Constanța. Administrația locală va organiza licitație în vederea demarării lucrărilor, însă, înainte de asta consultă piața în ceea ce privește prețul achiziței

Un proiect în acest sens a fost testat în februarie la Constanța. Este vorba despre separatoarele de sens montate pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea. Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a montat, la acea vreme, separatoare în mai multe zone din Constanța. Iată că, administrația locală va organiza licitație în vederea demarării lucrărilor însă, înainte de asta, consultă piața în ceea ce privește prețul achiziței. Sistemul de iluminat la trecerile de pietoni va fi echipat cu sursa de lumina de tip LED, astfel încât să asigure un consum mic de energie electrică si durată mare de viață.

Zonele vizate sunt: bulevardul Tomis-Dacia (lângă fântâna arteziană), Mega Image-Tomis 3 și Cofetăria Macul Roșu; bulevardul Aurel Vlaicu- fabrica de pâine Dobrogea, sala Hidrotehnica, sens giratoriu Vârful cu Dor, Liceul de Alimentație Publică, farmacia Univers; bulevardul Al. Lăpușneanu-Sat Vacanță, intrare Sat Vacanță (restaurant Nord), zona Intersecție cu strada Dispensarului, zona intersecției cu strada Soveja, intersecție cu aleea Capidava, intersecție cu aleea Heracleea, intrare piața Tomis 3, după intersecția Dacia, școala gimnazială Spectrum, Universitatea Andrei Șaguna, intrare parc Casa de Cultură, sens giratoriu strada București; strada Adamclisi-restaurant Integra, Școala 7 și complex Brotăcei; strada Căpitan Dobrilă Eugeniu-intersecție cu strada Suceava, instersecție cu strada Cișmelei, în dreptul blocului N, intersecție cu aleea Hortensiei, Școala 38, Blocul X6, scara E; strada Zorelelor-la intersecție cu bulvardul Mamaia; strada Traian-liceul Traian, Consiliul Județean, intersecția cu Tomis; strada Ctin. Brătescu-la intersecție cu strada Ștefan Mihăileanu; strada Ștefan Mihăileanu-la intersecție cu strada Castanilor; strada Nicolae Iorga-la intersecție cu bdul. Alexandru Lăpușneanu; strada Poporului-la intersecție cu strada Petru Vulcan.

Alte zone unde va fi implementat sistemul de iluminat

Strada Răscoalei-liceul Pedagogic, intersecția cu strada Ștefan cel Mare; strada Atelierelor-intersecție cu Cuza Vodă; strada Flămânda-școala 30; strada Decebal-Colegiul Carol; strada Ștefan cel Mare-intersecția cu bulevardul Tomis; bulevardul I.C.Brătianu-intersecția cu Avram Iancu, intersecția cu 1 Decembrie 1918, la Cora1, la Cora 2, la Lidl, intersecția cu strada Alba Iulia, complex 2 Cocoși, cimitirul Palas, Școala 31, Polițai Rutioeră,, Policlinica CFR, Salvare, Savbroso, Oierie Palas.

Pe strada Mircea cel Bătrân va fi implementat după cum urmează: intersecție cu bulevardul Ferdinand, intersecție cu Decebal, intersecția cu Ștefan cel Mare, intersecție cu Petru Vulcan; Șoseaua Mangaliei-Piața Abator, Școala 15, strada Plopilor, Practiker, intersecția cu Pandurului și Dorally Mall; Bulevardul Dezrobiorii-Școala 23, Universitatea Dimitrie Cantemir, intersecția cu Solidarității și intersecția cu Nicolae Milescu. Pe strada Soveja-Palatul Copiilor, strada Primăverii, Tomis 3, Galeriile Soveja, intrarea pe Ion Alexandrescu, intersecție cu Semănătorului, intersecție cu strada Izvor, iar pe Baba Novbac-Energia, Lidl, intersecția cu Bogdan Vasile, intersecția cu Răzoarelor și intersecția cu Aleea Nalbei

Amintim că cetăţenii s-au plâns, de-a lungul timpului, că iluminatul slab de la trecerile de pietoni contribuie la producerea accidentelor rutiere.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In dreptul Bisericii Sf Maria , 1 Mai de mai bine de 2 saptamani e bezna, degeaba faci sesizari la Luxten.
1
0
Se impune iluminat suplimentar si la trecerea din dreptul blocului H de pe Dobrila Eugeniu !!
4
0
Iar incep promisiunile si planurile actualului primar, ca tot se apropie sfarsitul de mandat. Dupa ce se vede ales, opreste 90% din proiecte. Asa a facut si cand a fost ales in primul mandat. De data asta nu ma mai pacaleste, exclus sa-l votez.
9
1
Puneti sistem de iluminat pe B-dul Tomis la trecerea parc Tomis 2.Acum cateva zile a fost accident chiar pe trecere.Sia cum se vede urma de la balta de sange.Idiotilor!
10
0
Trebuiesc la toate trecerile de pietoni. Iluminatul asta galben este jalnic si enervant.
11
0
Oare cat o costa o astfel de lampa, 1000-3000 euro?
9
0
In sfarsit, o sa vedem pietonii... Bv.
7
0
Semaforul instalat la City Mall este excelent ! Poate fi vazut si de miopi !
12
0
De ce se pun pe B-dul Tomis acolo unde iluminatul este mai mult decat suficient Mega Image, Macul Rosu, zona Dacia si nu se pun acolo unde este cu adevarat nevoie pe Tomis in partea unde s-a instalat noul sistem de iluminat zona liceu 4, zona parc tomis2, biserica colt cu farului, etc
5
4
Sunt bune doar ca sa bata doar pe trecere nu in fata soferului. Practic te orbesc de nu mai vezi nimic in trafic. Sa le puna protectii ceva sa bata lumina doar in jos.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369