REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Situaţia actualizată la Constanţa: 12 persoane, depistate pozitiv cu Covid-19 la Sanatoriul din Techirghiol

Situaţia actualizată la Constanţa: 12 persoane, depistate pozitiv cu Covid-19 la Sanatoriul din Techirghiol

Replica API 27 martie 2020 | 16:32 14710

12 persoane cazate în Sanatoriul de Recuperare Techirghiol au fost confirmate pozitiv cu Covid-19, a confirmat, pentru Replica, primarul Iulian Soceanu. Din fericire, starea persoanelor este una bună și niciuna nu prezintă simptome.

Sanatoriul din Techirghiol va primi alte 250 de persoane repatriate în Italia, iar odată cu ajungerea acestor persoane, capacitatea unității va atinge limita maximă.

Cinci avioane au aterizat la Mihail Kogălniceanu, în total fiind 705 persoane. Dintre aceștia, 605 au rămas în județul Constanța iar 100 au fost carantinați în județul Tulcea.

Situație actualizată 27.03.2020 – măsuri luate împotriva răspândirii COVID-19

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.

De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 477 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 261.355 de lei. Dintre acestea, 227 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 126.200 de lei, din care 169, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 3.543 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 704 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanțele Militare în vigoare, 1.005 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 130 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 816 de persoane carantinate, respectiv 7.754 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Persoanele aflate in carantina ies zilnic la balcoane ca sa fumeze si stau de vorba minute in sir cu persoanele din camerele vecine. Dubita de la paza si protectie doarme sub geamuri. Nu ii atentioneaza nimeni!
5
0
A ti supt o cu mutarile Prefectule sa te ia dracu de jeg muist. Sa mori cacatule ca ai nenorocit lumea .,multi vir avea de sferit la ce ai facut vor muri multi oameni din cauza ta .Sa te judece si la zbarna cu tine .M... sa ti dam toti Constantenii
2
1
Ati distrus Techirghiolul .. Italienii se plimba in parcarea unitatii de cazare la cativa metri de localnicii care trec pe strada.... Tot orasul ala va deveni un focar in urmatoarele zile...MUE PNL !!
16
3
INVATA INTAI SA SCRII IDIOTULE SI PE URMA SA-TI DAI CU PAREREA! SE SCRIE SUNT SI NU SANT DAR CAND AI DOAR 2 NEURONI SI AMBII VIRUSATI MAI BINE STATEAI INTR-O PESTERA IN TARA DE UNDE TE-AU ADUS. DAR CE PRETENTII SA AI DE LA UN LINGAU PNL-IST CU LIMBA UZATA SI PLINA DE BASICI. MACAR TINE LIMBA IN GURA SA NU TI-O MAI VADA NIMENI CA NE FACI GREATA.
15
5
Spuneti sa ne protejam dar repatriati cu AVIOANE purtatori de coronavirus. Cei 12 cati oameni au mai contaminat. Sa aduci bolnavi in tara nu este un lucru moral si etic Aesti oameni INAINTE de IMBARCARE IN AVION, trebuiau testati apoi izolati, vindecati dupa care la puscarie ca nu au respectat normele legale prevenire a raspindirii bolii,nu cazati la hoteluri.
22
4
Pt Maria comunista ce vroiai sai impuste sant romani trebuie salvati sau ai hotel pe litoral si pierzi la vara lovele
7
26
Inca o victima a Covid 19 : a decedat PNL Constanta. V-ati batut joc de constanteni si asta se va vedea la alegeri. Dati-va demisia din partid si plecati acasa. Ultimul sa stinga si lumina.
29
4
Ne-ati nenorocit! La propriu! S-a dus litoralul pe cel putin doua veri. Asta daca mai scapam de foamete...
31
3
PNL-ISTI CRIMINALI. PENTRU VOTURI NENOROCESC TOT JUDETUL SI TARA. AR TREBUI CONDAMNATI LA INCHISOARE PE VIATA TOTI CEI CARE AU LUAT DECIZIA SA CONTAMINEZE TOATA ROMANIA CU CEI PE CARE II ADUC PENTRU VOTURI. E CRIMA CU PREMEDITARE SI VOR PLATI O DATA SI O DATA PENTRU ZECILE DE MII DE MORTI PE CARE LE VOM AVEA. CRIMELE IMPOTRIVA UMANITATII NU SE PRESCRIU. PANA ATUNCI SA-I BATA DUMNEZEU PE EI SI FAMILIILE LOR DE NENOROCITI CRIMINALI. FITI BLESTEMATI PACATOSILOR FARA MILA! NICIODATA NU VA VOM PUTEA IERTA PT CE ATI FACUT CU ACEASTA TARA MINUNATA. V-ATI BATUT JOC DE NOI CA SA VA FIE VOUA BINE.HUA
35
2
Asta in Techirghiol, dar de ce nu ne spuneti cati sant infestati si la Flora, si in jud. Constanta. Ar fi bine sa stim in ce situatie se afla orasul, judetul.La Suceava se publica situatia, dar in rest de tine secret.
45
0
Scapa cine poate, se izoleaza cine vrea. Iar prin decret cine e infectat dovedit clinic si nu respecta nimic si infecteaza voluntar alte persoane sa se trateze singur intr-un izolator de maxima siguranta protejat de garduri cu sarma ghimpata. Doar s-a cerut suspendarea drepturilor omului.
13
0
Javra de prefect!!!! Ne-ai imbolnavit! Ne nenorocesti!! Sa fiti ai dracului de pnl-isti cu fratii si surorile voastre cu tot!
38
1
Niculesvule prostul poolii, uite ce au "fratii" tai. I-ai adus 180 intr-un avion. Apoi cu autocarele pana la techirghiol. Toti vor face covid. Unde mm ii tratezi? Cu ce ii tratezi? Ai avut grija sa adici covidul in judet, ca nu era destul. Care e cota judetului constanta din cele 45 t de materiale sanitare? Ca la infecti am vazut. Cand se va inchide judetul, tu si chitac ne veti face cu mana d p celalalt mal al dunarii. Jigodiilor. Demisia de onoare, ca si plavache,ieri! Si ia-l si pe betivul de orban cu tine, la flora cu voi!
46
1
diasporaaa
24
2
cel m ai destept,inteligent si onest prefect pe care l a avut c-ta in ultimi 30 de ani.ce gluma de kkat am facut.scuzee
32
1
Sper ca idiotul de prefect sa plateasca Cu virf si indesat El To tot pnl ul Si cu familia lui
33
3
parca pulica de prefect zicea ca nu au nimic.de ce nu se duce sa stea cu ei acolo daca tot sunt sanatosi tun?
42
2
Multumim ca distrugeti sanatoriul. Si ne mai si infectati.
44
0
Cati ati gasit la Flora,Eforie sau Jupiter?Asta e motivul pentru care a explodat azi numarul de cazuri?ati facut rahatul -praf!o sa va mirati ca voteaza lumea ciuma rosie si nu covidul galben
48
1
De ce nu se mai dau informatii cu privire la numarul de infectati pe judet?
44
0
Nu pe camp! Ci fiecare la el acasa!!! Era clar ca printre ei vor fi bolnavi si deci acestia vor aglomera spitalele constantene si asa vai de capul lor!
45
0
pub ul merge non stop si pe criza ..vezi ca meniul e de 16 ron pe zi pe cap de virusat
20
4
Cui trebuie sa-i multumim pentru acest cadou, repatriatii ? Trebuiau dusi pe camp, in unitati militare inchise, nu in sanatorii. Ne-ati distrus.
54
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102