REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

INSPECTORATUL Școlar așteaptă finalizarea ANCHETEI la Liceul Carmen Sylva

INSPECTORATUL Școlar așteaptă finalizarea ANCHETEI la Liceul Carmen Sylva

Replica API 30 octombrie 2020 | 00:37 2905

După ce reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean Constanța au declarat, în cursul zilei de 28 octombrie, că vor avea un punct de vedere în privinţa situaţiei de la liceul Carmen Sylva din Eforie Sud, unde profesorii refuză să predea online, iată că, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o online, inspectorul şcolar general Sorin Mihai a amânat încă o dată punctul de vedere asupra situaţiei create, menționând că se va pronunța după finalizarea anchetei, care este în derulare.

Sorin Mihai a vorbit despre situația creată la liceul Carmen Sylva însă nu a dorit să spună ceva concret până la încheierea anchetei: ”Situația nu este una normală, însă cred că se va remedia. Nu vreau să mă pronunț înainte de încheierea anchetei, pentru că nu am făcut-o niciodată.”

Profesorii de la liceul Carmen Sylva au refuzat să predea online

Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul liceului Carmen Sylva a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid.

Profesorii care refuză să predea online, taxaţi

Pe acest subiect, prim-ministrul Ludovic Orban a fost tranşant şi a declarat că nu poate accepta că sunt cadre didactice care refuză să predea online acolo unde scenariul impune această modalitate, iar acest refuz este echivalent cu refuzul de a-şi exercita profesia. „Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia, chiar misiunea, un profesor care nu face lecţii online, acolo unde e necesar asta, dacă din zece ore face doar şase, pentru patru nu trebuie plătit. Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie. Un profesor trebuie să se adapteze, jobul lui e să transmită informaţii, trebuie să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştințe”, a preciza premierul, Ludovic Orban, la începutul lunii octombrie.

Citește detalii AICI: Profesorii de la Carmen Sylva REFUZĂ să predea orele ONLINE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ROBERT PRIMARUL este mana lui nu o inghite pe directoare ca nu mai vrea s-ai semneze delatizarile care NU SE FAC .in joc sunt miliarde le care primaria le vireaza bani catre o societate care le returneaza cate 20% din valoare lui Alina Oprea si Viorica Greceanu ele la randul lor dau si primarului coeficient. ALOOO DNA.
5
1
individului i s-a oferit posibilitatea sa vina fizc la scoala continuu. adica el sa fie in scenariu verde, nu hibrid. Dar a refuzat pentru ca lui ii plac reclamatiile si presa ii face jocul. Se distreaza si el
7
0
Macar daca verificati informatia.Profesorii aceia sunt in clase si fac ore cu grupele prezente fizic.
12
1
Cum dracu a iesit drogatu asta iar primar? Oare eforienii se drogheaza ?
3
8
Robert are covid?
3
7
Refuza sa predea online pentru ca sunt prea prosti si lenesi. Vor sa stea acasa pe salariu! Afara din invatamant cu specimenele astea!
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369