REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Situația din Golf stă pe un butoi cu pulbere! Ministrul iranian de Externe acuzații la adresa SUA: 'Echipa-B' vrea război, nu diplomație'

Situația din Golf stă pe un butoi cu pulbere! Ministrul iranian de Externe acuzații la adresa SUA: 'Echipa-B' vrea război, nu diplomație'

Replica API 26 iunie 2019 | 02:31 434

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat luni că președintele american Donald Trump și aliații acestuia doresc un război cu Iranul, nu rezolvarea problemelor pe cale diplomatică, în urma noului set de sancțiuni impus de către Statele Unite, relatează Reuters, conform Mediafax.

„Donald Trump are dreptate 100% că armata Statelor Unite nu are treabă în Golful Persic. Retragerea forțelor este în conformitate cu interesele Statelor Unite și ale lumii. Dar acum este clar că Echipa-B nu este îngrijorată de interesele SUA- ei nu tolerează diplomația, doresc război”, a transmis Javad Zarif prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Ministrul iranian de Externe se referă prin „Echipa-B” la John Bolton, consilierul prezidențial american pentru Securitate și la prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, despre care consideră că au potențialul de a-l atrage pe Donald Trump într-un conflict cu Iranul.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat luni că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei

Trump a declarat pentru reporterii acreditați la Casa Albă că noile sancțiuni au fost impuse ca răspuns la doborârea de către Iran a unei drone americane, dar și la „multe alte lucruri”. El a adăugat că va „continua să pună presiune pe Teheran” și că „Iranul nu va putea avea niciodată o armă nucleară”.

De asemenea, Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA a transmis că și Javad Zarif va fi vizat de sancțiuni săptămâna aceasta.

Majid Takht Ravanchi, ambasadorul Iranului la ONU, a transmis luni că sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului arată faptul că Administrația de la Washington nu respectă legislația internațională și a cerut inițierea unui dialog privind securitatea regională.

„Decizia Statelor Unite de a impune mai multe sancțiuni indică faptul că Statele Unite nu respectă legislația internațională și ordinea”, a declarat Majid Takht Ravanchi.

Jonathan Cohen, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a transmis lun că politica Administrației de la Washington în ceea ce privește Iranul „rămâne un efort diplomatic și economic pentru a-i aduce înapoi la masa negocierilor”

Statele Unite au convocat luni o ședință a Consiliului de Securitate ONU pentru a discuta despre Iran. Jonathan Cohen a transmis că a prezentat în fața Consiliului dovezi că Iranul este responsabil de atacul asupra petrolierelor din regiunea Golfului Persic.

Consiliul de Securitate ONU a condamnat atacurile asupra petrolierelor și a transmis că acestea reprezintă „o amenințare la pacea și securitatea internațională”.

„Membrii Consiliului cer părților implicate și tuturor țărilor din regiune să dea dovadă de reținere maximă și să ia măsuri pentru a reduce escaladarea tensiunilor”, se menționează într-un comunicat emis în urma ședinței Consiliului.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920