REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Situația în Cuza Vodă este sub control, după ce mai mulți români s-au întors din Italia

Situația în Cuza Vodă este sub control, după ce mai mulți români s-au întors din Italia

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1596

Situația din comuna Cuza Vodă, din județul Constanța, pare a fi una stabilă, asta după ce, la mjlocul lunii martie, locuitorii se temeau de faptul că localitatea ar putea deveni un focar de infecție, după ce mai mulți de români din Cuza Vodă, stabiliți în Italia, s-au întors în țară. Aceștia au fost băgați în carantină 14 zile și acum au scăpat de probleme, asta după spusele primarului, Viorel Dulgheru. „În acest moment, avem 25 de persoane sosite din străinătate, din Germania, Olanda, Anglia. Sunt izolate la domiciliu împreună cu familile lor un număr de 110 persoane în prezent. Situația este sub control. Ultimele persoane au sosit luni, 30 martie și marți, 31 martie. Cei care care au venit din Italia, la mijlocul lunii, au ieșit din izolare, nu au prezentat niciun simptom. Niciunul nu era angajat ca să meargă la Direcția de Sănătate Publică și să ceară adeverință. Au mers în control echipajele de Poliție împreună cu cei de la Asistență Socială din primărie. Le-au spus că sunt liberi, pentru că așa le-a fost explicat de la DSP și Prefectură. Oamenii și-au văzut de treabă în continuare”, a declarat Viorel Dulgheru, primarul comunei.

Viorel Dulgheru

Comuna Cuza Vodă nu are momentan niciun caz de infectare cu noul coronavirus, însă primarul, Viorel Dulgheru, pune problema faptului că nu există persoane cu simptome. Acest lucru nu este tocmai îmbucurător, deoarece știm foarte bine că există și persoane asimptomatice. Cel puțin 1.000 de astfel de persoane se află în Suceava, epicentrul focarului de infecție din România. „În prezent, nu avem niciun caz de infectare în Cuza Vodă, nimeni cu simptome, lumea pare că a înțeles, avem campanii de prevenție, facem control la domiciliu. Lumea respectă regulile, mai sunt și rebeli ca peste tot, dar asta e”, mai spune primarul din Cuza Vodă.

Comuna Cuza Vodă numără peste 4.000 de suflete în acest moment, din care mai mult de 1.000 sunt plecați din localitate.

Citește și: PANICĂ într-o localitate din județul Constanța! Zeci de persoane IZOLATE după ce s-au întors din zonele de RISC!

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta-i satul cu cele mai multe feluri de cioropine di judet !
2
0
Jegosilor , mai mintiti mult ca situatia e sub control ? E jale , peste 50 de tigani sunt infestati si inca mai vin acasa de prin lume , Primar jegos si mincinos
7
0
MOARTE CIORILOR DIN CUZA VODA
8
1
Rasisti ca voi nu merita sa traiasca .Mancava-r Virusul Corona pe voi si Familiile voastre .Mai aveti putin si o sa intre Armata peste voi in casa sa va implanteze cipul atunci sa va vad ce mai comentati. Huooo vanzatori de Neam si Tara.
1
4
sa vina la mine la fabrica de sapun !
6
0
MIRAMAS SA LOCUIASCA ROMANI IN CUZA VODA . POATE CA ATI GRESIT LOCALITATEA . EU STIU CA LOCALITATEA ASTA ESTE POPULATA DE CRONCANITOARE .
10
0
zburatoarele sunt purtatori asimptomatici o sa infectezi tot judetul si infundati toti puscaria
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218