REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Situaţia Spitalului Medgidia, în continuare DISPERATĂ: de vină e mirajul clinicilor private

Situaţia Spitalului Medgidia, în continuare DISPERATĂ: de vină e mirajul clinicilor private

Replica API 18 martie 2016 | 23:40 327

Lipsuri

Lipsuri

La sfârşitul lunii ianuarie ac., managerul Spitalului Municipal din Medgidia anunţa că unitatea sanitară se confruntă cu numeroase probleme, printre care şi deficitul de personal. Motiv pentru care spitalul a scos mai multe posturi la concurs pentru secţiile ATI, Neonatologie, Urgenţă şi Pediatrie. Dar nici până în ziua de azi nu s-a înscris nimeni. Managerul spune că sunt mai multe cauze, respectiv desfiinţarea facultăţii de pediatrie şi ofertele mai avantajoase ale clinicilor private din ţară şi ale spitalelor din străinătate.

Managerul spitalului susține că unitatea se confruntă în continuare cu deficit de personal, nefiind nimeni interesat să ocupe posturile scoase la concurs: ”La fiecare 3 luni scoatem posturi și le scoatem degeaba. În primul rând, sunt foarte puțini pe specialitatea de neonatologie, care e o specialitate scoasă acum 5 sau 6 ani. Nu știu dacă au ieșit 2 sau 3 generații de medici neonatologi. Sunt foarte puțini. Probabil că Ministerul Învățământului a lăsat numai facultatea de medicină și nu mai sunt acele facultăți de pediatrie.

Cu câțiva ani în urmă, au decis câteva minți încoronate să desființeze facultatea de pediatrie. O mare greșeală! Apoi mai este mirajul vestului și mirajul clinicilor private care plătesc mai bine decât la stat”, a declarat pentru ”Replica” Stere Bușu, managerul Spitalului Municipal Medgidia. Acesta susține că în spital sunt internate foarte multe persoane, cu toate că fondurile nu le permit să îngrijească un număr prea mare de pacienți:

”Avem în continuare foarte mulți pacienți. Problema este că nu primim fonduri suficiente pentru îngrijirea acestora. Noi primim o sumă de bani pe care o terminăm pe data de 25. Numai luna aceasta, Spitalul Municipal Medgidia a avut activitate cu 5 miliarde peste suma contractată. Și nu rezolvăm nimic cu treaba asta, pentru că spitalele au nevoie de medicamente, de materiale sanitare, de dezinfectanți. Toată lumea se miră că apar E-coli și altele. Apar cât timp nu ai materialul cu care să le distrugi.

Ori banii nu ajung. Cred că peste tot e la fel. N-avem curaj să ieșim să spunem lucrurile astea. Dacă s-ar întâmpla, ar veni controale”, a precizat managerul. El spune că în prezent sunt internați în special copii și vârstinici cu viroze respiratorii de sezon: ”Avem foarte multe cazuri de copii, avem și pe secția de Interne, unde sunt pacienți de vârsta a 3-a, la care această viroză respiratorie a făcut ravagii și face în continuare. Avem în jur de 1200 de externări și am primit bani pentru 800 și ceva de pacienți”, a adăugat Stere Bușu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614