REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SITUAŢIE ALARMANTĂ din pricina SLOIURILOR de pe DUNĂRE: PIERDERI DE MILIOANE DE DOLARI!

SITUAŢIE ALARMANTĂ din pricina SLOIURILOR de pe DUNĂRE: PIERDERI DE MILIOANE DE DOLARI!

Replica API 16 februarie 2017 | 02:44 565

Ședință de urgență!

Ședință de urgență!

Sloiurile de gheață de pe Dunăre au blocat întreaga activitate! Astfel, Ministerul Transporturilor, prin Direcția Transport Naval, a dispus activarea Comandamentului de acțiune împotriva gheții încă din luna ianuarie anul curent, însă operatorii înregistrează pierderi foarte mari, de milioane de dolari! Astfel, miercuri a avut loc o ședință, acolo unde s-au luat în calcul soluțiile. La discuție au participat și reprezentanți ai armatorilor și operatorilor portuari din Constanța.

La Comisia de Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor, miercuri, 15 februarie anul curent, a avut loc o ședință în care s-a discutat despre situația de pe Dunăre, una alarmantă, dacă e să ne luăm după pierderi! "A fost o întâlnire cu reprezentanții armatorilor fluviali și ai operatorilor portuari la care i-am invitat noi, din Comisie, și cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, în legătură cu situația de pe Dunăre și cu soluțiile pentru deblocare. Operatorii înregistrează pierderi foarte mari, de milioane de dolari!

A venit și directorul de la AFDJ, de la Galați, și am discutat despre ce se poate face. Noi am primit o solicitare de la armatori și atunci i-am invitat și pe cei la Transporturi, au venit și vreo 7 – 8 reprezentanți ai armatorilor și operatorilor portuari din Constanța, de la Dunăre", a declarat, pentru Replica, deputatul constănțean, Mircea Banias. Acesta a precizat și faptul că s-a luat decizia sprijinirii reprezentanților Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați (AFDJ) chiar și cu modificări legislative.

"S-a luat decizia să-i sprijinim pe cei de la Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați (AFDJ) să se doteze corespunzător, pentru că în momentul de față în România nu există un spărgător de gheață. Există niște nave tehnice, dar ele nu sunt exlcusiv destinate pentru spargerea gheții și atunci trebuie să găsim soluții, să-i sprijinim cu modificări legislative dacă e cazul, în așa fel încât să se doteze și să facă față unor asemenea provocări. Pe de altă parte, după cum au spus și cei de la Minister, este o situație atipică. Dunărea nu a mai înghețat de multă vreme, de prin 2002. Nu se întâmplă în fiecare iarnă", a declarat, pentru "Replica", a adăugat Mircea Banias.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca cea mai buna solutie ar fi fost sa-i dotati pe cei de la MT - DTN cu spargatoare de gheata. unde nu-i cap e vai de picioare. asa se intampla cand conduc specialistii in politica domeniile tehnice de stricta specialitate. asa avem cai ferate in prabusire, drumuri nationale si autostrazi excelente cum nu sunt altele in toata Europa....
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102