REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Situaţie alarmantă în Constanţa: peste 200 de amenzi, aplicate de poliţiştii locali, în numai o zi!

Situaţie alarmantă în Constanţa: peste 200 de amenzi, aplicate de poliţiştii locali, în numai o zi!

Replica API 14 septembrie 2018 | 00:52 353

O singură zi a fost de ajuns pentru ca poliţiştii constănţeni să dezvăluie faţa municipiului Constanţa privind activitatea constănţenilor pe domeniul public. Aceştia au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc. Din nefericire, tot mai mulţi constănţeni sfidează legea prin diverse fapte, de la încălcarea normelor rutiere, până la fapte ce încalcă buna convieţuire, dar şi protecţia mediului.

În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali miercuri, 12 septembrie a.c., au fost aplicate 214 amenzi contravenționale în valoare totală de 45.060 lei.

Mai exact, numai în cursul zilei de miercuri au fost constatate faptele contravenţionale şi s-au încheiat 24 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc., 89 sancțiuni contravenționale și 170 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate în municipiul Constanța de către conducătorii auto grabiți și care blochează de cele mai multe ori traficul rutier.

De asemenea, poliţiştii locali au mai aplicat 60 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil în autobuzele RATC.

Tot miercuri, o persoană a fost sancţionată pentru executarea unor intervenţii în domeniul public fără a respecta dispoziţiile legale în vigoare.

Ziua de 12 septembrie i-a prins pe picior greşit şi pe şoferii din traficul constănţean. Menţionăm că s-au constatat 65 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „ rezervării” unui loc de parcare.

Nici operatorii economici nu au scăpat de controalele oamenilor legii astfel că au fost încheiate 4 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției și o măsură complementară de suspendare sau anulare, după caz, a avizului sau a autorizației de exercitare a unei activități întreprinse.

Au mai fost aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru executarea de lucrări fără a deține autorizație de construire, precum şi o sancţiune privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018.

În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal.

„Activități similare se vor desfășura și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat public civilizat. Numai împreună putem asigura un mediu curat și sanătos în municipiul Constanța.”, au precizat poliţiştii locali constănţeni.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa ne civilizam !
1
0
cacanari fara scoala ,stau numai la panda si dau amenda la batrani si alti oameni saraci vreau sa stiu la cati tigani au dat amenda
2
3
Primii care eludeaza legea sunt politicienii si acolitii lor.Pe acestia politia nu ii sanctioneaza.Dece? Ce exemplu dau populatiei?
5
0
Ce studii au acesti "politisti locali"? Cum au fost ei angajati? Multi dintre ei, daca nu cumva toti, au rasfoit si ei putin legislatia si incep sa imparta amenzi dupa bunul plac chiar daca vii cu argumente in care ii explici ca cea ce ai facut tu este cu totul si cu totul legal. Merg pe principiul adresativa instantei si iti aplica amenda. Tare mult m-as bucura daca s-ar infiinta un OMG care sa sprijine persoanele de rand care s-au intalnit cu asemenea situatii si ulterior dupa solutionarea in instanta sa li se deschida dosar pe persoana fizica si acestor asa zisi "aparatori ai legii".
4
2
Amendati , bani la buget ... lui Faga ai este Foame , mereu !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614