REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Situaţie BIZARĂ la Constanţa! Poliţia Locală spune că nu are oameni la Ordine Publică, dar la Rutieră sunt 30 de agenţi!

Situaţie BIZARĂ la Constanţa! Poliţia Locală spune că nu are oameni la Ordine Publică, dar la Rutieră sunt 30 de agenţi!

Replica API 24 august 2016 | 00:14 466

De ce nu se reorganizează?

De ce nu se reorganizează?

Situaţie bizară la Constanţa! Problema cu Poliţia Locală, din subordinea Primăriei, nu este de ieri, de azi, constănţenii arătându-se nemulţumiţi în nenumărate rânduri cu privire la lipsa de promptitudine atunci când este înregistrată vreo sesizare. Administraţia Locală nu se fereşte şi spune că nu sunt oameni însă, chiar şi aşa, mai multe lucruri ridică semne de întrebare. De ce la Serviciul Siguranţa Rutieră sunt 30 de agenţi, iar la Ordine Publică doar 7? De ce nu se suplimentează posturile?

Constănţenii au făcut până şi petiţii privind reorganizarea structurii de Poliţie Locală şi asta pentru că, spun ei, este ineficientă. Oamenii s-au plâns că au făcut sesizări pentru diverse probleme, iar la faţa locului nu a venit nimeni, pe motiv că sunt câţiva oameni pe tură şi sunt ocupaţi. Iar Poliţia Locală nu se fereşte să spună că, da, aşa este: nu are oameni. Spre exemplu, mai mulţi locuitori ai urbei de la malul mării se plângeau că mai mulţi indivizi de etnie romă fac gălăgie noapte de noapte. Drept răspuns, Primăria a comunicat: „În momentul de faţă Poliţia Locală Constanţa nu dispune de personal suficient care să constate şi să ia măsuri cu privire la menţinerea ordinii şi liniştii publice sau referitoare la faptele antisociale săvârşite pe raza teritorială de competenţă. Pe cale de consecinţă, în momentul când constataţi astfel de fapte puteţi contacta telefonic secţia de poliţie pe a cărei raza teritorială de competenţă susţineţi că se petrec faptele sau apela numărul unic de urgenţă 112”. Prin urmare, toată lumea ştie că nu sunt oameni. Bun, dar de ce la Serviciul Siguranţa Rutieră sunt 30 şi încă mai sunt locuri disponibile? „Pentru că se încasează amenzi şi ajung la buget. Aşa, dacă-l amendează pe un tip de etnie şi nu plăteşte, ce se rezolvă?”, a întrebat un locuitor al Constanţei. În dorinţa de a afla răspunsul la această întrebare, reporterii cotidianului „Replica” l-au contactat pe primarul Decebal Făgădău, dar care, se pare, a fost foarte ocupat şi nu a putut răspunde la telefon. Nici la mesaje. Însă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana, a explicat situaţia: „La Serviciul Siguranţa Rutieră sunt 30 de agenţi şi 2 şefi de Serviciu, iar la Ordine Publică sunt 7 agenţi şi un şef de Serviciu. În aprilie a fost un concurs de ocupare a posturilor disponibile. S-au înscris circa 70 de persoane pe 32 de posturi disponibile. Dar s-au calificat numai 16 persoane, dintre care 12 la Circulaţie şi 4 la Ordine Publică”. Întrebat dacă se vor suplimenta posturile, a răspuns: „Să vedem, s-ar putea să se schimbe organigrama, să se suplimenteze. Este posibil, pentru că oamenii chiar nu fac faţă”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care e iq maxim pentru a te angaja la locala?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102