REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Situație dramatică la Botoșani - Un adolescent şi-a dat mama în judecată ca să-și poată termina şcoala

Situație dramatică la Botoșani - Un adolescent şi-a dat mama în judecată ca să-și poată termina şcoala

Replica API 16 noiembrie 2019 | 00:00 215

Dramă dublă pentru un adolescent din Botoşani, care a fost părăsit de tată când avea patru ani, bărbatul plecând la muncă în străinătate, de unde nu s-a mai întors niciodată. În 2016 mama lui a făcut acelaşi lucru. L-a lăsat în grija bunicii şi a dispărut complet, potrivit Observator.tv.

Femeia şi-a şters până şi cea mai mică urmă, blocându-şi pagina de Facebook şi schimbându-şi numerele de telefon. Practic, nu mai exista nicio cale prin care putea fi contactată.

Ambii părinţi şi-au părăsit copilul şi au fugit în străinătate. Tatăl, pe când băiatul avea patru ani, iar mama in 2016. El a rămas în grija bunicii, sau mai bine zis, au avut grijă unul de altul. Bunica de el şi el de bunică. Însă, partea financiară devenea tot mai incertă, pe măsură ce băiatul avansa la şcoală, pentru că îi plăcea foarte mult să înveţe.

Cu rezultate foarte bune la învăţătură, participând la diverse concursuri şcolare şi fiind implicat în diverse activităţi educative extraşcolare, D.D. a susţinut testările naţionale şi a reuşit să obţină o medie mare şi a fost declarat admis la un liceu de prestigiu din municipiu. Ba mai mult, a început să frecventeze cursuri muzicale pentru a cânta la diferite instrumente şi a început să practice karate, potrivit monitorulbt.ro.

Însă, pensia bunicii nu ajungea amândorura, aşa că tânărul a recurs la o soluţie extremă. Şi-a dat mama în judecată, pentru a obţine o pensie, care să-l ajute la terminarea studiilor. Magistraţii au acordat cererea tânărului şi au obligat-o pe femeie să-i trimită 315 lei pe lună, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Ce va face băiatul cu 315 de lei nu putem spune, însă atât au hotărât magistraţii că merită.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ca atat au hotarat magistratii ca merita copilul,total eronat.Atata timp cat mama nu face dovada unui venit, legea de la noi ii fixeaza un procent din salariul minim pe economie de la data sentintei.Dar daca mama nu a dat nici un semn de viata pana acum, justitia a hotarat in lipsa paratei sa achite o suma care va ramane doar pe hartie,concret nu se va intampla niciodata.Mama lucreaza in strainatate, nu stim daca cu forme legale sau nu.O hotarare de la noi nu stiu daca poate fi aplicata in alta tara fie ea si din UE-gen poprire din salariu.Articolul e ambiguu, nedocumentat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367