REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SITUAŢIE DUBIOASĂ: Minorul care a anunţat că a fost răpit primea SMS-uri de ameninţare şi îşi amaneta lucrurile

SITUAŢIE DUBIOASĂ: Minorul care a anunţat că a fost răpit primea SMS-uri de ameninţare şi îşi amaneta lucrurile

Replica API 27 noiembrie 2015 | 00:33 458

ANCHETĂ de PROPORŢII: Copilul a fost găsit; a dormit la un coleg

ANCHETĂ de PROPORŢII: Copilul a fost găsit; a dormit la un coleg

Robert Popa

Dispariţie misterioasă la Constanţa! Un băiat de 13 ani, elev în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a pus toată Constanţa pe jar după ce a plecat de la domiciliul său situat pe bulevardul Ferdinand, lângă reprezentanţa Audi, în seara de miercuri, ora 19.30, spunându-i mamei că se duce până la magazin, şi nu a mai revenit. Ulterior, femeia a primit un mesaj de la copil, prin care era anunţată că se află într-un sac. Oamenii legii au declanşat cercetările iar familia îşi făcea cele mai negre scenarii.

Însă, în seara de joi, 26 noiembrie, minorul a fost găsit şi se pare că nu a fost victim vreunei infracţiuni. Imediat ce a observat că minorul întârzie, părinţii au anunţat Poliţia, care a demarat operativ căutările şi activităţile specifice, efectuând verificări la faţa locului şi în rândul colegilor săi. La scurt timp, Nadina, mama lui Robert, a primit un mesaj de la minor, prin intermediul căruia era anunţată că ar fi fost răpit şi că se află într-un sac.

„Vă rog să mă ajutaţi să îmi găsesc copilul! A dispărut pe 25.11. 2015 ora 19.30, din faţa blocului! Dacă îl vedeţi, vă rog să anunţaţi Poliţia! A lăsat doar un mesaj: mami, sunt într-un sac, sună la Poliţie ! Vă rog să mă ajutaţi! Sunt îngrozită!”, a spus femeia. Cercetările erau în toi, iar cunoştinţele şi prietenii au trecut şi ei la acţiune şi au distribuit pe Facebook informaţii cu privire la minor. „Ieri, 25 noiembrie, prietenul meu bun Robert Popa a fost răpit! Le urez succes părinţilor lui sa îl găsească! Sper că este bine!”, „Robert, te rog spune-ne ca e o glumă!”,

„El este Robert Popa, aseară în jurul orei 19.30 a dispărut din faţa blocului unde locuia, în Constanta! Vă rog, dacă îl vedeţi contactaţi părinţii Popa Nadina la tel. (0766)520…, Popa Dan (0723)253… Vă rog, distribuiţi!”, au scris ei. Situaţie dubioasă, cu ameninţări şi furturi din casă! Tot în cursul zilei de joi, 26 noiembrie, a apărut următorul mesaj, scris de un prieten al lui Robert: „Ăsta a furat bani de la ta-su şi a plecat! Cine să îl răpească? Sunteti nebuni, bă!”. Şi, din câte se pare, la mijloc sunt şi alte suspiciuni. Potrivit unor informaţii, totul a izbucnit în urmă cu câteva zile, când mama lui Robert s-a uitat în telefonul lui şi a văzut mai multe mesaje prin care un alt băiat îi cerea bani, în caz contrar va spune totul părinţilor.

Femeia l-a întrebat despre ce e vorba, dar minorul a spus că nu ştie, că nici măcar nu-l cunoaşte pe autorul mesajelor. Ulterior, Robert ar fi sustras din casă o brăţară din aur pe care a amanetat-o, după care şi-a vândut telefonul pentru a recupera brăţara, folosindu-se de un alt telefon, model mai vechi. Nu a mai apucat să-şi ducă planul la capăt întrucât a dispărut fără urmă. Din câte se pare, cel care îi cerea banii este un coleg de şcoală, Eduard, elev în clasa a XI-a. Totodată, în cercul de prieteni al lui Robert s-ar afla şi fiul lui George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, din Mamaia. Anchetatorii au analizat toate pistele, legându-se de orice detaliu.

Directorul Liceului Sportiv: „Cred că ar fi fost motive să fie certat de părinţi” Directorul Liceului Sportiv „Nicolae Rotaru“ a dat de înţeles că, în umă cu câteva zile, minorul ar fi fost implicat într-un incident, dar nu a vrut să spună mai multe. „Nu am avut probleme cu el la şcoală. Nu e uun copil cu premiu de excelenţă, dar nici ultimul din clasă. Deocamdată, aşteptăm să vedem ce spune poliţia. Să spunem despre un copil sau altul că este implicat, e puţin forţat. Realitatea, probabil, e undeva la mijloc. Am fost la şedinţa de la clasa lui. S-ar putea să fi avut părinţii motive să-l certe, după ce am auzit. Nu pot să spun despre ce este vorba. Ce am auzit, rămâne pentru mine, lăsăm organele de poliţie să lămurească problama asta. Am chemat dimineaţa (joi, 26 noiembrie), prin diriginte, familia celuilalt băiat, am pus-o în legătură cu organul de poliţie, ancheta îşi urmează cursul“, a declarat, pentru „Replica”, directorul Andrei Szemerjai.

Spre seară, Robert a fost găsit: se pare că a dormit la un coleg În timp ce familia îşi făcea cele mai negre scenarii şi oamenii legii lucrau la foc automat, dându-l pe Robert în urmărire, un bărbat suna la 112, care se pare că era tatăl unui coleg de şcoală, spunând că l-a văzut în zona Kaufland. Anchetatorii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, găsindu-l. A fost dus la audieri la sediul IPJ, acolo unde au venit reprezentanţi ai DGAPSC dar şi psihologul Poliţiei. Potrivit informaţiilor noastre, la început, copilul a susţinut în continuae varianta cu răpirea, însă ulterior s-a aflat faptul că acesta a dormit la un coleg acasă.

De asemenea, de menţionat este şi faptul că Robert purta alte haine decât cele cu care era îmbrăcat atunci când a dispărut. Se pare că el chiar îşi supărase serios părinţii, iar aceştia i-ar fi spus că-l duc la şcoala de corecţie, acela fiind momentul când a ales să plece de acasă şi să însceneze totul. Audierile au continuat până seara târziu.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614