REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Situaţie fără precedent: Constanţa ar putea avea trei adjuncţi în conducerea Inspectoratului de Poliţie

Situaţie fără precedent: Constanţa ar putea avea trei adjuncţi în conducerea Inspectoratului de Poliţie

Replica API 9 decembrie 2011 | 00:00 142

Colidiuc nu e dorit de şefi, dar instanţa îi obligă să-l reîncadreze

Colidiuc nu e dorit de şefi, dar instanţa îi obligă să-l reîncadreze

Fostul adjunct al IPJ Constanţa, comisarul-şef Dorin Colidiuc, aşteaptă un semn din partea conducerii IGPR, în ceea ce priveşte repunerea sa pe funcţie, asta după ce a câştigat definitiv şi iervocabil procesul în care a cerut desfiinţarea actului administrativ prin care a fost demis. Până în prezent, Colidiuc susţine că nu l-a contactat nimeni din partea structurii din care a făcut parte până anul trecut, măcar pentru a-i spune "hai salut". "Momentan sunt la domiciliu, în concediu medical. Nu m-a sunat nimeni, nu m-a contactat nimeni, dar cred că voi ziariştii aflaţi totul înaintea mea", ne-a declarat Colidiuc. Referitor la repunerea sa pe funcţia de adjunct secund al IPJ Constanţa, funcţie ocupată în prezent, prin concurs, de comisarul-şef Camil Manea, Colidiuc susţine că legal ar fi să fie repus în drepturi. "Orice propunere de adjunct e valabilă pentru toţi adjuncţii, nu numai pentru mine. Dacă IGPR vrea să îmi dea un post în altă parte, poate face asta şi pentru altcineva. Eu aştept să se ia o măsură, ceva, pentru a intra în legalitate", ne-a mai declarat Colidiuc. Reamintim că fostul adjunct a fost destituit din funcţie în urma raportului Comisiei Disciplinare a IGPR, după ce fostul şef al IPJ, comisarul-şef Aurelian Zaheu, i-a făcut referat din cauză că nu i-ar fi executat un ordin. Odată cu câştigarea procesului, el speră să fie repus pe funcţie. Numai că oficialii Poliţiei Române sunt de altă părere.

Şeful Poliţiei Române nu îl vrea înapoi pe fostul adjunct

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul inspectoratului, şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a precizat că Dorin Colidiuc nu are nici o şansă să îşi reia funcţia, atâta timp cât el conduce Poliţia Română. Întrebat ce se va întâmpla dacă instanţa îi va da câştig de cauză lui Colidiuc, Liviu Popa a declarat: " Îl invit pe domnul Colidiuc să meargă înainte acolo unde este. E bine-merci, e sănătos. Să zică mulţam şi să îşi vadă de viaţa lui. Dacă a călcat strâmb, trebuia să meargă la medic. Îl invit să meargă la un curs de dans, să danseze pe sârmă. Dar să aibă grijă cum dansează. Cât sunt eu şeful Poliţiei Române, nu se mai întoarce", a declarat, la acea vreme, Liviu Popa.

Burlacu îl vrea adjunct pe Manea

Între timp, spun surse sigure din cadrul Poliţiei, s-a ajuns la "o formulă de compromis". Ea este forţată şi de reacţia şefului IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, care le-ar fi transmis superiorilor că face echipă cu Camil Manea şi că o schimbare a acestuia ar putea periclita eficienţa şi ritmul în care inspectoratul a intrat în ultimele cinci luni de când este la comanda instituţiei. Prin urmare, spun sursele noastre, la ultimele discuţii cu superiorii, Burlacu ar fi obţinut un acord de principiu ca IPJ Constanţa să devină primul inspectorat cu 3 adjuncţi: Adrian Rapotan, Camil Manea şi Dorin Colidiuc, întrucât nu poate fi "fentată" decizia definitivă şi irevocabilă a unei instanţe în privinţa celui de-al treilea. Mai rămâne ca şeful IGPR să-şi dea acceptul. Vom reveni.

Daniel ALBU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614