REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Situaţie incredibilă la o grădiniţă: un copil de 3 ani a fost închis în beci, fiindcă nu era cuminte!

Situaţie incredibilă la o grădiniţă: un copil de 3 ani a fost închis în beci, fiindcă nu era cuminte!

Replica API 25 octombrie 2013 | 00:00 264

Pedepse ca în Evul Mediu, la Cernavodă

Pedepse ca în Evul Mediu, la Cernavodă

O femeie din Cernavodă acuză cadrele didactice din cadrul Grădiniţei numărul 4, din localitate, că i-ar fi traumatizat emoţional copilul. Micuţul, în vârstă de 3 ani şi 7 luni, ar fi fost închis în beciul instituţiei de învăţământ, unde i s-a spus că se află şi bau - bau, întrucât a avut un comportament urât în ziua respectivă. Femeia a făcut reclamaţie la Poliţie, la Inspectoratul Şcolar General Constanţa, dar şi la Primăria Cernavodă.

Acuzaţii grave la Cernavodă! O mămică reclamă că trece prin clipe de coşmar întrucât copilul ei ar fi fost închis în beci, drept pedeapsă pentru "comportament inadecvat" la grădiniţă. Familia micuţului şi-a dat seama că se petrece ceva ciudat cu el în data de 22 octombrie, când bunica lui Kevin a fost să-l ia de la unitatea de învăţământ, iar copilul era alb la faţă şi arăta spre uşa beciului. "Mama mea, Mimi Cristea, a mers să-l ia de la grădiniţă, la ora 16.00, şi a constatat că era palid, speriat şi i-a arătat uşa beciului din cadrul Grădiniţei numărul 4 din Cernavodă. El spune că a fost închis acolo de către o doamnă înaltă, fiind pedepsit pentru comportamentul său. Copilul a plâns în timp ce era închis şi i-a spus bunicii că îi era foarte frică. Menţionez că şi mămica altui copil mi-a povestit că şi fiica ei, care este colegă cu fiul meu, i-a povestit că în respectiva încăpere este bau - bau şi că au mai fost închişi şi alţi copii acolo", a declarat mama lui Kevin, Teodora Ramona Cristea. Aceasta a spus că a vorbit cu educatoarea, respectiv Florentina Anghel, însă aceasta nu a avut decât să-i reproşeze că minorul nu este cuminte. "În calitate de mamă, am contactat-o telefonic pe doamna educatoare, Florentina Anghel, şi am întrebat-o ce s-a întâmplat cu copilul meu. Nu mi-a dat foarte multe detalii, spunându-mi că vom vorbi a doua zi de dimineaţă. A doua zi am fost cu mama mea, Mimi Cristea, iar ca şi explicaţie din partea doamnei educatoare nu am primit decât critici aduse la adresa copilului meu. În trecut, doamna educatoare mi-a criticat copilul şi în prezenţa altor persoane străine faţă de situaţie, ceea ce nu mi se pare normal şi profesional. Precizez că minorul a frecventat timp de 2 ani Creşa numărul 1 din Cernavodă, unde nu am avut nici un fel de problemă. Copilul meu este marginalizat şi a rămas traumatizat din cauza acestui incident. Mă văd nevoită să apelez la un psiholog, în condiţiile în care tocmai în instituţia unde ar trebui să se lucreze psiho - pedagogic cu copiii, se iau măsuri contrare acestor principii", a mai spus mama copilului. Mămica a depus o sesizare şi la Poliţia din Cernavodă, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, dar şi la Primărie. "Am primit o sesizare de la doamna şi am vorbit cu ea. Am fost la locul dumneai de muncă, împreună cu cei de la Protecţia Copilului din cadrul Primăriei Cernavodă, dar şi cu un psiholog. Cercetările continuă pentru aflarea împrejurărilor în care s-a desfăşurat evenimentul", au spus oamenii legii din Cernavodă. În paralel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a început o anchetă. "Avem o anchetă în derulare. Se pare că ar fi vorba de îngrijitoare, ea ar fi închis copilul în beci. Trebuie să stabilim cu exactitate cine a recurs la acest gest, iar persoana va fi sancţionată", a spus şi Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102