REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Situaţie INCREDIBILĂ la Spitalul Judeţean: un pacient, declarat MORT din GREŞEALĂ!

Situaţie INCREDIBILĂ la Spitalul Judeţean: un pacient, declarat MORT din GREŞEALĂ!

Replica API 21 februarie 2017 | 15:36 1148

Rudele au cumpărat sicriu, au scos certificatul de deces, dar… surpriză!

Rudele au cumpărat sicriu, au scos certificatul de deces, dar… surpriză!

Mihaela Mincu

Situaţie incredibilă în Spitalul Judeţean Constanţa! Doi pacienţi au fost încurcaţi. Nenorocirea a făcut ca unul dintre pacienţi să decedeze, sâmbătă, însă, cadrele medicale l-au confundat cu celălalt bărbat din salon. Ca atare, au sunat familia să anunţe decesul! Familia îndurerată, dar care se aştepta la ce este mai rău, a mers la Casa Albastră, a cumpărat sicriu, a scos şi certificatul de deces, iar când a fost adus şi mortul de la morgă... ŞOC! „Mortul nu e tata!”, a exclamat fiica. Rudele au constatat, cu stupoare, că ruda lor era în continuare în spital, în stare gravă, iar cel decedat era... colegul de salon!

Mihaela Mincu şi-a internat tatăl la Spitalul TBC, iar ulterior acesta a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Constanţa, întrucât starea acestuia se agravase. A fost dus într-un salon cu un alt bărbat, cam de aceeaşi vârstă. „La internare în Judeţean, au început să-l plimbe prin secţii, neurologie - nu era de ei, la terapie intensivă - nu era. L-au aruncat în secţia medicală 2”, a relatat Mihaela Mincu. Sâmbătă, a primit un telefon de l Spitalul Judeţean, prin care a fost anunţată că tatăl ei a decedat. Împreună cu fiica şi celelalte rude, au început pregătirile: au cumpărat sicriul, au scos certificatul de deces. Apoi, au mers să ia decedatul de la morgă. Numai că… stupoare!

„Fiica (nepoata celui în cauză – n.r.) a spus că nu e el. Apoi, şi sora a spus că nu e el. Ne-am dus la spital, într-un suflet! Tata era în salon”, mai povesteşte Mihaela Mincu, care e hotărâtă să dea în judecată Spitalul Judeţean pentru neplăcerea provocată. De precizat că bărbatul decedat ar fi fost internat în aceeaşi zi şi în acelaşi salon cu tatăl Mihaelei Mincu. Din păcate, nici tatăl Mihaelei Mincu nu este într-o stare foarte bună. El este acum internat pe secţia terapie intensivă, cu afecţiuni pulmonare.

În plus, familia trebuie acum nu doar să aibă această grijă, ci şi cea a unor acte pe care cu greu le poţi reface: anularea certificatului de deces emis în baza unei erori este un proces greoi, care poate dura luni de zile. „O asistentă a încurcat foile celor doi pacienţi. Este o eroare umană, nu s-au respectat protocoalele. Cei vinovaţi vor fi drastic sancţionaţi”, a precizat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SCJU SPITALUL MORTII. Badarau criminala de terapie intensiva. tolereaza lewgarea pacientilor, sedarea cu dormicum, comisionae cu casa albastra. ii omoara la ATI pe pacienti. nu fac resuscitare. evitati SCJU!
0
0
comisia de anheta ii formata si din medicul grasa.ii rezolvata treba atunci daaa.mortul ii de vina ca aindus in eroare cadrele.sa spuna acest zisese medic cum directioneaza el pacienti la grapa direct.abia dupa sa vedem comisi de ancheta unde sa faca parte.scirba totalaaaa.
1
0
"Suflu sistolic 66" - da' va pricepeti tare la medicina! " O tinerica" medic! Sa va fie rusine! Daca era un medic batran era bine, nu? Chiar daca ar fi fost senil!?toti ametitii fara ocupatie isi dau cu parerea! Asistentele sunt nevinovate! Ele actioneaza la indemnul medicilor!
1
0
Aceasta asistenta era de tura si in noaptea cand am ajuns cu tatal meu. Ma intreba pe mine daca l-au stabilizat jos. Doctora nu mai zic. Era o tinerica , greseala mea ca nu i-am retinut numele. La suflu sistolic 66 ea tinea pacientul pe salon si dadea din umeri, eu chiar am fost in salon si drept urmare tot a decedat, salon plin de gandaci si infectie . Coincidenta chiar acelasi salon.. Pacat de cei care pleaca dintre noi. Si acel domn care a decedat avea 67 de ani tatal meu avea 63. Rusine sistemului si rusine celor care mananca banii statului degeaba.
1
0
Inseamna ca nu ati inteles nimic din declaratii, o parte dintre dumneavoastra sunteti varza la limba romana!
0
1
Sa le mancati cacatul din cur la doctorii bai fii de curva proasta si betiva care injurati aiurea.
3
5
Zisese cum ca pestele de la cap se impute.Si in cazul de fata asta e.Aici la spital sint angajati numai rubedeni.Nici jumate din personal nu are calificarea necesara.In cea ce in priveste oe vasnicul meneger ii PNL-ist convins.
4
2
Bai uiop, cazatura e ma-ta si tac-tu si toata familia ta! Jignesti ca un animal fara nici un fundament. Nu poti absolutiza niciodata.
1
3
cum poti sa iei certificatul de deces in absenta unui document medical ?????
4
0
Medici adevarati sunt foarte putini!
5
0
Medicii sunt niste cazaturi iar lumea le plange de mila!
4
3
voi stiai ca in spitalul judecean Constanta resuscitarea se face numai pe hartie? da da, cine ii verifica? lasa mortul pe un hol si scriu in hartii, s-a resuscitat o ora si x minute, mint de sparg, nicio resuscitare, li se rupe in 14 de pacienti, mai ales medicilor de la STI terapie intensiva.... niste ordinari medicii din aceasta sectie, stiu ca am pe cineva in sistem, jeguri de oameni
7
1
Medicul de garda constata decesul, asta dupa ce a aplicat protocolul de resuscitare pacientului aflat in stop cardio-respirator. Se pare ca protocolul de resuscitare este direct lumanarea aprinsa.!!
7
0
pai decit sa tin bolnavul in spital ai bine il tin acasa ca nu pot sta cu el in spital cum vrea "guta" cineva trebuie sa munceasca pt medicamente si spagile asistentelor
5
0
sa duca cosciugu la PNL , LE trebue cand ingroapa PNLeu..
6
2
pai daca ar sta fiecare cu bolnavul ce ar fi in spital? S-ar dubla practic nr persoanelor, te auzi ce zici?
9
0
adica niciunul din familie nu era acolo cu bolnavul,cine-i nesimtit la faza asta
3
13
Culmea, dau vina pe asistenta!!! Medicii sunt de vina! Se duc sa fumeze, se duc sa doarma, sunt plini de ifose si talente. Dar sunt prea comozi, prea iresponsabili Doamna Mihaela, la parchet si la judecatorie cu doctorii, nu cu bietele asistente!
14
6
Doamna Mihaela, pastrati sicriul si certif de deces ca pacientul nu are nici o sansa in Spit Jud C-ta!
8
1
o sa moara si el. toti o sa murim
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367