REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Situaţie inedită la Mangalia! Un partid îşi desemnează viitorii consilieri în baza votului pe internet

Situaţie inedită la Mangalia! Un partid îşi desemnează viitorii consilieri în baza votului pe internet

Replica API 16 aprilie 2016 | 01:21 360

Este an electoral, iar fiecare partid ori candidat caută să aibă cele mai potrivite abordări în campania electorală, pentru a-şi asigura cât mai multe voturi. La Mangalia, PNL a luat decizia să consulte populaţia în privinţa listei de consilieri locali, aşa că a lansat o provocare, pe pagina http://partide.eu/sondaj/. „În calitate de primar al municipiului Mangalia, consider că transparenţa decizională şi reperele impuse de societatea civilă sunt două elemente cheie în stabilirea viitoarei echipe de consilieri locali.

De aceea, vă propun să alegem împreună, prin vot, echipa de consilieri locali PNL, cu care voi colabora după alegerile din 5 iunie. Vă prezint mai jos lista cu toţi cei care şi-au depus candidatura pentru Consiliul Local şi vă rog sa analizati cu atentie si sa votaţi persoana care credeţi că vă poate reprezenta cel mai corect, în CL Mangalia. Vă mulţumesc!”, este mesajul primarului liberal al municipiului Mangalia, Cristian Radu, iar pe pagina mai-sus amintită sunt “înşirate” numele potenţialilor consilieri.

În funcţie de numărul de voturi acumulate, se va stabili dacă vor fi sau nu prezenţi pe lista de candidaţi, precum şi poziţia lor pe listă. Votul pe internet va conta în proporţie de 25%, punctajul final urmând să ţină cont şi de CV-urile candidaţilor, realizările acestora, imaginea în comunitate etc. În acest context, potenţialii candidaţi pentru lista de consilieri au început să se promoveze pe internet. Iată un exemplu: „Salut prieteni! Am înaintat candidatura mea pentru lista de consilieri PNL. De ce PNL? Acest an electoral PNL propune consilieri locali doar din cei în care populaţia oraşului are încredere.

Candidații vor fi departajaţi prin votul pe internet si prin strângere de semnături fizice, precum si alte criterii. Vor ajunge consilieri PNL doar cei care au asentimentul cetățenilor, astfel responsabilizându-i mai mult pentru locuitorii Mangaliei. Cer celor care ma cunosc un vot de încredere pentru a mă sprijini să intru în lista de consilieri PNL, atât in poll-ul de pe internet, cât si in strângerea de semnături fizice de susținere. Puteti vota aici http://partide.eu/sondaj/

Specific că este o susținere a candidaturii mele in PNL; nicidecum nu reprezintă un vot pentru un partid. Nu a început campania electorală, atunci vom cere votul pentru o platformă politica personalizată pentru orașul Mangalia.

Vă cer votul de susținere cu același respect pe care l-am oferit întotdeauna” – a transmis Doru Marinescu pe o reţea de socializare.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367