REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SITUAŢIE NECLARĂ la Liceul TRAIAN: Un elev EMINENT a RATAT transferul din cauza INDOLENŢEI?!

SITUAŢIE NECLARĂ la Liceul TRAIAN: Un elev EMINENT a RATAT transferul din cauza INDOLENŢEI?!

Replica API 24 ianuarie 2020 | 09:17 1658

În ce condiții se pot transfera elevii constănțeni de la o unitate de învățământ la alta, de la un profil la altul? Este întrebarea la care am încercat să găsim răspuns, după ce un cititor Replica a sesizat că la Liceul Teoretic Traian a fost transferat un elev înainte de începerea semestrul al II-lea. La aceeași unitate de învățământ, spune un alt cititor, unde fiul său nu s-a putut transfera întrucât, chiar cu o zi înainte de susținerea examenului din vară, s-a accidentat. Întrebat, la acea dată, dacă se poate transfera după primul semestru, directorul de atunci, Dumitru Caracoti, i-a explicat că acest lucru este posibil abia la finalul clasei a V-a, dacă elevul are peste media 9.50. Şeful ISJ a transmis că va face verificări.

În sesizarea transmisă de către un cititor, ne-a fost semnalat faptul la Liceul Teoretic Traian au fost transferați doi elevi chiar înainte de începerea semestrului al II-lea, ceea ce contravine regulamentului intern al școlii. Cunoaște acest aspect încă din vara anului trecut, atunci când copilul său a susținut examenul pentru transfer. ”Anul trecut, am întrebat dacă, în cazul în care copilul meu nu este admis la concurs, se poate muta, totuși, prin transfer, dacă obține medie bună la școala unde va fi. Răspunsul a fost categoric nu. Norocul lui a fost că a luat examenul. Acum, sunt oripilat de faptul că au venit, prin transfer, doi copii la clasa a V-a B”, a spus, pentru Replica, un tătic. Aspect confirmat, de atfel, de un alt al părinte al cărui copil a ratat examenul din vară și nu s-a transferat nici după primul semestru, întrucât conducerea i-a transmis că acest lucru nu este posibil, decât la finele anului școlar și doar dacă elevul are media peste 9.50. ”În vară, copilul meu s-a pregătit pentru examenul care s-a desfășurat, la matematică și limba engleză, pentru a se transfera la Liceul Traian. Este clasa a V-a. Cu o zi înainte de examen, copilul s-a accidentat, a fost internat în spital și nu a mai putut participa la concurs. L-am contactat pe directorul de atunci, Dumitru Caracoti, și l-am întrebat dacă mai avem vreo șansă să obținem transferul, eventual să susțină singur examenul. Ni s-a spus că nu este posibil nici măcar după semestrul I, ci abia la finele clasei a V-a și dacă are media peste 9.50. Am aflat că s-au transferat copii după primul semestru, însă prea târziu ca să pot transfera și eu copilul meu”, a declarat, pentru Replica, o mămică.

Contactată pentru un punct de vedere, Gabriela Bucovală, directorul Liceului Traian din Constanța, a spus că nu cunoaște motivul pentru care au fost furnizate date eronate. Se pot transfera copii la acest liceu chiar după primul semestru, dacă au media peste 9.50. ”Eu nu eram director vara trecută. Îmi pare rău că a părintele a primit informații eronate. Dacă are media peste 9.50, se poate transfera elevul după primul semestru, dacă sunt locuri”, a spus Bucovală.

Şeful ISJ: Se vor face verificări!

În schimb, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a adăugat anumite detalii. "Se poate face transferul intersemestrial doar dacă elevii și-au schimbat domiciliul. Adică, dacă vin din altă localitate. Altfel, transferul se face la finalul clasei a 5-a. La fel se procedează și la clasa a IX a. La celelalte clase, se poate face intersemestrial", a spus acesta. Șeful ISJ a mai precizat faptul că săptămâna viitoare urmează să finalizeze procedura de verificare a modului in care s-a făcut transferurile în școli, dacă acestea respectă legea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare, aflam si noi care este rezultatul anchetei? Eventual tot din presa? Sau este bagat sub pres?
2
0
Acel parinte sa isi faca public numele si numele copilului, sa vedem la ce scoala a ajuns si ce premii la olimpiade a obtinut, daca tot este elev eminent!
6
0
Bucovala a makidonizat si liceul Traian cu capete de berbec. Ea si sorin mihai sunt in cardasie de mult timp. Ei doi fac toate spagile. Saivanul traian si saivanul mircea sunt fabrici de bani pentru sorin mihai si concubina lui de la ISJ.
0
0
Niste golanii cu transferurile astea, la liceele bune vin copiii slabi care au avut medii de 6 la evaluarea nationala, pe cand la liceul respectiv media de admitere a fost peste 9. Traiasca golania din romanica.
10
0
DNA-ul la isj
5
0
"Daca sunt locuri". Din cate stiu, ambele clase aveau deja 30 elevi.
6
1
Daca o familie domiciliaza in Cernavoda iar unuia din parinti i s-a schimbat locul de munca si familia se muta la Constanta, elevul va fi primit la una din institutiile de invatamant apropiate noului domiciliu in timpul anului scolar. Daca elevul este din Constanta nu se poate face acest lucru decat la sfarsitul anului scolar.
6
1
Si parintele este de vine, cu numele ala de Popescu, Ionescu sau ceva de genul. Daca se numea Blacioti, Caraiorgu sau Halep, alta era situatia.
17
1
De ce nu se verifica liceul M.B., situatia e in toti anii pentru cl.V
12
0
seful ISJ Sorin Mihai verifica daca transferurile s au facut corect? Pai nu s au facut cu avizul ISJ? Verificarile s au facut atunci. Asta e praf in ochi. Stim toti ca se transfera copii de la un liceu la altul in urma unor insistente ale parintilor.
15
0
De unde stiti ca e un elev EMINENT? A cui este INDOLENTA? Seful ISJ stie ce vorbeste?
7
0
Nu e nici mediat si nici meditat corect in context este media, e gresit redactat.Sunt experti jurnalistii de la Replica in greseli de exprimare, gramaticale si de redactare.
3
1
Javrele din ISJ pot face orice in functie de suma pusa in joc. Iar daca taticul ocupa o functie inalta in sistemul bugetar se rezolva fara nicio problema. Chiar daca elevul are media 5. Prietenii stiu de ce...
16
1
Meditat,nu mediat...
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367