REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Situație PENIBILĂ la CCR: Curtea a emis un comunicat în care îl CONTRAZICE pe Valer Dorneanu, președintele instituției, pe implicarea SRI și STS

Situație PENIBILĂ la CCR: Curtea a emis un comunicat în care îl CONTRAZICE pe Valer Dorneanu, președintele instituției, pe implicarea SRI și STS

Replica API 21 iunie 2019 | 01:38 376

Curtea Constituțională a precizat, referitor la declarațiile de joi ale președintelui instituției Valer Dorneanu, că nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului CCR care a fost virusat de hackeri, scrie stiripesurse.ro

„Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, precizează CCR.

Ulterior afrmațiilor inițiale, MEDIAFAX l-a contactat pe Valer Dorneanu care a declarat că se referea la faptul „că se va consulta cu SRI, STS și societatea care asigură mentenanța pentru reconstrucția site-ului”.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că, vinerea treacută, site-ul CCR a fost „virusat, spart” iar că în urma consultării cu SRI și STS, acesta va fi refăcut. El a mai transmis că se va adresa penal și tehnic autorităților competente.

Dorneanu a precizat că a solicitat Monitorului Oficial să publice „cu prioritate” toate deciziile CCR nepublicate iar comunicarea cu societatea civilă se va face prin „site-urile de comunicare în masă”.

Acesta a spus că instituția nu a fost șantajată cu cereri de recompensă în urma spargerii paginii de internet.

În ceea ce privește o posibilă legătură între atacurile cibernetice din ultima perioadă la alte insttituții, precum unele spitale, Valer Dorneanu a afirmat că nu poate specula pe acest subiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
demisia tuturor cei din CCR- sluga si presul ordinar dorneanu direct la rahova
2
0
ccr nu mai are credibilitate in tara
8
0
CCR e sluga ticaloasa care face cele mai cumplite mizerii, niste mizerii de nici macar Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae nu viseaza sa la legifereze in parlament. Toate deciziile, ABSOLUT TOATE, in favoarea celor condamnati si cu procese pe rol. CCR a ajuns sluga prea-umila a talharilor.
8
0
Toti pesedistii sa isi dea demisia din CCR, ca in Republica Moldova.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218