REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Situaţie scăpată de sub control pe litoral! Salvamar: „Unii oameni sunt inconştienţi“

Situaţie scăpată de sub control pe litoral! Salvamar: „Unii oameni sunt inconştienţi“

Replica API 21 august 2018 | 15:54 290

Nici o zi fără o alarmă privind persoanele în pericol de înec pe litoralul românesc! Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa, precum şi medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa se confruntă zilnic cu cazuri de înec în Marea Neagră.

O persoană s-a aflat în pericol de înec luni, 20 august a.c., în jurul orei 12.30, în apele Mării Negre în zona Vraja Mării din Eforie Nord. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au intervenit pentru salvarea persoanei cu TARGA Eforie Nord. Aceştia au căutat persoana dispărută minute în şir, ca într-un final, persoana în cauză să iasă singură din mare. Nu acelaşi lucru s-a petrecut în Neptun, unde un bărbat în stop cardio-respirator a fost adus la mal de valuri. Au intervenit medicii, care l-au resuscitat şi l-au transportat la spital. Alarmele se dau zilnic, iar cazurile se sfârşesc tragic de multe ori. Reamintim că cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma înecului în Marea Neagră, de la începutul sezonului estival şi până în prezent.

Salvamarii aproape că nu mai fac faţă turiştilor ajunşi pe litoral, numai în Mangalia fiind doar 6 salvamari la 6.000 de turişti.

Reamintim că în minivacanţa de Ziua Marinei aproape 300.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc. Presiunea a fost şi mai mare cu cât vântul a bătut destul de tare, iar marea a fost agitată, curmând viaţa unui buzoian care a murit înecat după ce a salvat o femeie ce putea sfârşi la fel. Steagul roşu arborat în sudul litoralului e ignorat însă în continuare de mulţi turişti, a căror scuză e că au venit să se distreze. „Unii oameni sunt inconştieţi şi nu realizează că este curent, că marea are curenţi şi se aventurează”, a declarat unul dintre salvamarii de pe litoralul românesc.

Iată semnalul pompierilor ISU Constanţa!

“OAMENI BUNI! MAREA NU IARTĂ GREȘELILE ŞI TERIBILISMUL!

Câți dintre cei dragi nouă trebuie să îşi mai piardă viața în apele Mării Negre?

Bilanț negru al unei zile de vineri pe litoral.

Nu mai puțin de 11 persoane (printre care şi un copil de 11 ani) au avut nevoie de salvatori.

Din păcate un bărbat a decedat, un tânăr este în comă în spital, iar alt tânăr este dat dispărut!”, au declarat reprezentanţii ISU Constanţa, după o zi de vineri, 11 august a.c., în care alarmele au sunat non-stop!

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca el sta acasa , tu du-te cu copiii la proteste sa va luati bastoane si lacrimogene in muie daca atata creier ai. V-as face plangere la toti la protectia copilului... toti cei care ati venit cu copiii la proteste sa auda injuraturi si sa ia lacrimogene in fata. Parinti denaturati idioti. Nu meritati calitatea de parinte.
4
2
lasa ca ai tai copii stau acasa cu gura cascata la antena 3 si asculta manele la taraf tv
4
2
N-au decat sa crape!!!! Daca esti prost esti prost!!!!
1
0
Numai cu bota intelege sa nu treaca de geamandura,, Salvamaru trebue sa fie dotat cu barca si maciuca sa le dea la capatana.
0
0
asta inseamna selectie naturala, asa scapam de idioti, daca nu crapa in accidente pana ajung la mare, crapa inecati.
4
0
Asa cum unii porci isi duc copii la demonstratii sa fie martori la injuraturi si gaze lacrimogene,ca teroristii de la ISIS ce foloseau macar copii altora ca scuturi,astia ce se avanta in valuri sa arate ce smecheri sunt si sfarsesc mai devreme ca prostii,isi merita soarta. Tara asta nu dispune de personal care sa aiba grija de fiecare idiot,sa anticipeze ce cale vrea fiecare sa urmeze. Unii se drogheaza,unii ataca oameni din placer,lumea e diversa,plina de dusi cu pluta.
6
4
cei care vor sa intre in apa sa o faca pe propria raspundere salvamarii nemaifiind obligati sa intervina in astfel de cazuri si ajunge cu discutiile pe subiectul asta
5
0
prostia se plateste cu viata...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614