REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Situaţie suspectă în buricul Constanţei: o casă a luat foc de 3 ori în mai puţin de 24 de ore

Situaţie suspectă în buricul Constanţei: o casă a luat foc de 3 ori în mai puţin de 24 de ore

Replica API 17 ianuarie 2015 | 23:23 127

Dosar penal pentru DISTRUGERE

Dosar penal pentru DISTRUGERE

Situaţie suspectă în buricul municipiului Constanţa! O locuinţă dezafectată, dar care este locuită în mod ilegal, a luat foc de 3 ori în mai puţin de 24 de ore. Poliţiştii constănţeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere pe numele familiei care locuieşte acolo, dar nu exclud nici alte variante, precum un foc pus intenţionat.

Un imobil situat pe strada Ecaterina Varga din municipiul Constanţa a dat mari bătăi de cap vecinilor. Aflându-se într-o stare avansată de degradare, casa a luat foc de 3 ori în mai puţin de 24 de ore, motiv pentru care riscul de a se prăbuşi este acum mai mare. Mai exact, imobilul naţionalizat a fost ocupat, fără forme legale, de către o familie care nu avea adăpost. Prima alarmă a fost dată în noaptea de 14 spre 15 ianuarie anul curent, în jurul orelor 23.20. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns prompt la faţa locului şi au reuşit să lichideze incendiul, sursa probabilă fiind legată de utilizarea focului în spaţii închise. Însă, a doua zi de dimineaţă, pe 15 ianuarie, în jurul orelor 7.25, un alt apel solicita intervenţia la clădirea de pe strada Ecaterina Varga numărul 6. Şi de această dată pompierii au stins flăcările, sesizând că este vorba tot de utiizarea focului în spaţiu închis. Orele au trecut, ia la 19.15 două apeluri solicitau pompierii la aceeaşi clădire. Cei ce au sunat erau vecinii, care s-au declarat de-a dreptul îngroziţi întrucât le era teamă să nu se prăbuşească. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi una de lucru la înălţime. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de aproape două ore şi au şi decopertat casa, tocmai pentru a evita extinderea flăcărilor. La orele 21.30 au reuşit să stârpeasă şi ultima vâlvătaie. Sursa incendiul a fost aceeaşi ca şi în primele două intervenţii. La faţa locului au fost prezenţi şi poliţiştii Secţiei 3, care au luat la întrebări familia ce locuieşte acolo fără forme legale. Din câte se pare, aceasta susţine că nu ştie ce se întâmplă şi că focul se reaprinde de la sine. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere, dar nu exclud nici alte variante, precum că focul a fost pus intenţionat, poate de oameni ai străzii care treceau prin zonă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102