REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Smart City. Făgădău are în plan o linie de transport pe lacul Siutghiol

Smart City. Făgădău are în plan o linie de transport pe lacul Siutghiol

Replica API 20 iunie 2016 | 11:04 270

Proiectele pentru Constanţa

Proiectele pentru Constanţa

Decebal Făgădău, proaspăt ales în funcţia de primar al municipiului Constanţa, a detaliat mai multe dintre proiectele ce le are în plan în ceea ce priveşte urbea pe o conduce deja. Ineditul vine din înfiinţarea unui traseu de transport pe… lacul Siutghiol. „În masterplanul de mobilitate urbană avem o linie de transport pe lacul Siutghiol, care în momentele de vârf să funcţioneze ca transport public, iar în momentele în care nu este lumea atât de interesată de funcţiunea aceasta, să-l folosim ca transport de agrement”, a precizat Făgădău.

De asemenea, edilul consideră un item important pentru dezvoltarea turismului la malul mării diversificarea mijloacelor de transport. „Transportatorii sunt extrem de importanţi pentru staţiunea Mamaia pentru că uşor, uşor vrem să înlocuim transportul individual cu transportul în comun sau organizat. Astfel să ştii că ai orare fixe. Pe viitor poate vor pleca şi vaporaşele care vor lega staţiunea Mamaia de centrul Constanţei. O să diversificăm ceea ce se întâmplă, dar totul vreau să se facă gradual întrucât gradual am observat şi interesul operatorilor economici”, a specificat Decebal Făgădău. În atenţia primarului se află şi zona pietonală de pe Ştefan cel Mare, care va deveni curând “strada comercială a oraşului”. „Studiem zonele de expansiune a zonei peninsulare astfel încât să-i dăm direcţiile de dezvoltare. Prima direcţie este de-a lungul bulevardului Tomis şi mergem de la Capitol şi venim uşor să unim cu peninsula şi zona Ştefan cel Mare, unde va fi adevărata pietonală a Constanţei, de care ducem lipsă acum, va deveni strada comercială a unui oraş”, a adăugat Făgădău. Nu în ultimul rând, Constanţa va lua urmele unui SMART CITY, susţine edilul. „Vom promova patru concepte. Safe City - este extrem de importană siguranţa locuitorilor, a turiştilor, dar şi a invesitorilor. Al doilea este Mobility City - pentru că ne dorim să sepăram fluxurile locuitorilor de cele de turişti ca să nu ajungem la un ambuteiaj, precum şi cele de mărfuri şi de servicii. Al treilea se numeşte Energy City pentru că ne dorim ca oraşul nostru să fie un oraş vibrant, dar cu respect faţă de mediu şi al patrulea I City, pentru că ne gândim împreună cu Universitatea “Ovidius” şi cu mediul de business din Constanţa care este, din păcate, subţire, să creăm aplicaţii astlfe încât locuitorii, turiştii, dar şi investitorii să aibă acces instantaneu la toate informaţiile. Aceste concepte reprezintă bazele unui Smart City”, a conchis Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369