REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şmenurile lui Butnaru: contract cu Spitalul Medgidia, în ultima zi lucrătoare din 2016

Şmenurile lui Butnaru: contract cu Spitalul Medgidia, în ultima zi lucrătoare din 2016

Replica API 10 ianuarie 2017 | 19:23 879

O înţelegere bizară care durează din 2001

O înţelegere bizară care durează din 2001

Marian Butnaru

Ultima zi lucrătoare din 2016 a fost una bănoasă pentru Marian Butnarul, consilier local în Medgidia și șef al ARR Constanța. Una din firmele sale a primit, fără licitație, un contract pentru asigurarea hranei pacienților din Spitalul Medgidia, perpetuând astfel o tradiție care durează din 2001. Culmea, Butnaru ia banii spitalului de 16 ani, deși, la un moment dat, până și managerul unității spunea că politicianul oferă servicii foarte scumpe și că va renunța la colaborarea cu acesta.

Spitalul Municipal Medgidia a atribuit vineri, pe 30.12.2016, ultima zi lucrătoare din an, un contract pentru “achiziționarea de servicii de preparare a mancării, potrivit comenzilor achizitorului și în funcție de necesitățile acestuia”. Contractul a fost atribuit fără licitație, prin negociere fără anunț de participare, justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare fiind o situatie de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă. Beneficiară a fost Marigen Prod SRL, firma lui Marian Butnaru, consilier local din partea Partidului Mișcarea pentru Medgidia și șef al Autorității Rutiere Române (ARR) Constanța.

Marigen Prod furnizează aceste servicii încă din 2001, fără a exista date publice despre valoarea contractului derulat, deja, de 16 ani de zile. În 2011, noul manager, pe atunci, al Spitalului Medgidia, dr. Stere Bușu, declara pentru “Replica”: “Pe 1 decembrie 2011 se încheie contractul cu domnul Marian Butnaru şi voi renunţa la serviciile firmei Marigen Prod pentru că externalizarea nu este o rezolvare a problemelor din sistemul sanitar, ci un fel de scărpinătură oltenească. Externalizarea este valabilă când există resurse financiare, dar când situaţia scârţâie trebuie să ne gospodărim singuri şi atunci nu am de ce să achit lunar 1 miliard lei unei firme de catering.

Dintr-un studiu de fezabilitate realizat anul trecut reiese faptul că dacă vom renunţa la serviciile firmei de catering vom economisi 400 de milioane lei vechi”. Anii au trecut și Butnaru a încasat, între timp, dacă e să ne raportăm la suma de 100.000 de lei pe lună pe care spitalul i-o oferă, potrivit managerului, fabuloasa sumă de 19.200.000 lei. Un munte de bani, care nu se prea regăsește în situația financiară oficială a firmei Marigen Prod. Societatea lui Butnaru, care are ca domeniu de activitate alte activități de alimentație, a raportat pentru aul 2015 o cifră de afaceri de 733.955 lei, cu un profit net de 174.702 lei, cu 9 angajați, dar și datorii de 669.998 lei.

Afacerile din transportul de persoane

Este deja de notorietate faptul că grosul afacerilor lui Butnaru nu sunt însă la Spitalul Medgidia, chiar dacă suma încasată de acesta din 2001 până în prezent este fabuloasă. Consilier local cu vechime, Butnaru are afaceri în turism, agrement, alimentaţie publică, transporturi şi imobiliare, fiind cel mai bogat locuitor al oraşului Medgidia. Butnaru controlează Marcon Star SRL, firma licenţiată să transporte călători pe ruta Constanţa- Murfatlar, în condiţii execrabile, după cum s-a tot scris de-a lungul timpului. O altă firmă a baronului din Medgidia autorizată să transporte călători pe traseul Constanţa- Murfatlar este Euro Trans Tur SRL, deţinută în proporţii egale de Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, ambele reprezentate de Elena Odeta Butnaru, soţia şefului ARR Constanţa. În fine, cea de-a treia societate comercială licenţiată pentru transportul de persoane pe ruta menţionată este Trans Tur SRL.

De asemenea, prin Herli Soft SRL, Butnaru este și proprietarul Autogării Sud Constanța. Iată şi celelalte afaceri din portofoliul familiei Butnaru: Odimar Consulting SRL, cu soţia şefului ARR Constanţa asociat unic, firmă de consultnaţă cu activitatea suspendată; Nidamar Internaţional SRL, cu activitate în transporturi, dizolvată în 2008, Marviana SRL, specializată în restaurante, deţinută de soţii Butnaru prin Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, Med Com SRL, specializată în închirieri imobiliare şi dizolvată din iunie 2013, care a rezultat prin diviziunea din 2002 a fostei Hermes SA, în care Marian Butnaru era asociat cu SIF Transilvania. Prin Hermes SRL, fostă SA şi Med Com SRL, Butnaru este proprietarul a câtorva zeci de spaţii comerciale din Medgidia. În fine, o altă firmă retrasă din circuitul economic este Modul Med SRL, cu activitatea suspendată din iunie 2014, specializată în comerţul cu amănuntul.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest moldovean, venit in Dobrogea ca APV-ist la o unitate militara, un amaratt de locotenent a ajuns sa conduca toata Medgidia si nu numai, la inceputuri luand fosta ICS , transformand-o in Hermes si de acolo a tot acaparat. Tot orasul este al lui! DNA nu face nimic?. Coruptia porneste de la astia si ajunge la cele mai inalte ranguri!
0
7
si la Costinesti la primarie se dau contracte directe fratilor Balan care la randul lor subcontracteaza la apropiatii sai ca sa ajunga banii tot la ei si primar
1
1
poate se sesizeaza si DNA sa verifice cum sau dat contractele din cate se stie trebuia sa se faca licitatie ar trebui luat si busu la iintrebari
5
3
Domnul Vrabie nu vede ce se intampla,el are grija sa angajeze toti ordinarii ex: fostul vice din Baneasa
10
0
Noi. suntem prea mici..ce faci domule Vrabie.la primarie????.
7
1
si ce este illegal?
4
6
Am crezut ca face Vrabie ceva,am inlocuit un firfizon cu altul mult mai slab si nepregatit care a inceput sa angajeze toti putoii.Sunt dezamagita ,eu nu am votat ca sa imi puna beculete de sarbatori ,am votat pt schimbare in bine dar se mentin aceleasi grupuri de interese la care sa pliat ff bine si Vrabie.DEZAMAGIRE TOTALA.
7
3
Asta e orasul in care traim..cu oameni precum Butnaru..Busu..Sorin Radu apropo..rahatul asta cu ochi pe unde umbla..si-a achitat datoriile la Primarie pentru ca din cate imi aduc aminte descoperise el spagile de la sala..Sa vina DNA ul si sa ii ridice futu-le muma in cur de hahalere..Nu imi purtati pica..va salut.. Mitica
10
8
cetatean al medgidiei va spun articol de cacat am fost internat in spital pentru 7 lei pe zi 3 mese mincarea este chiar foarte buna . pentru un puscarias este de 22 lei pe zi . nu am auzit niciodata pe nimeni sa i fi dat spaga lui butnaru si deasemnea nu sunt persoane cel putin din medgidia sa nu fie ajutate de butnaru
15
8
Demiterea in cel mai scurt timp si anchetat ptr. toate smenurile produse mai cu seama la transportuir unde primea mita chiar zeci de mii EU ptr. obtinerea de traseu a unei soc. Un Cretin de cea mai mare speta acest individ !
8
5
La spitalul din Medgidia am lucrat si eu.
2
5
Banditul asta merita apropiat , ne va scapa de saracie 2022 , cand ne va imprumuta si noua cate un ciur de malai .Asa ne trebuie !
13
5
Pe Busu de de nu il demite nimemeni se stie ce spagi se ia de la salariati!
19
2
Bravo Medgidia ne-ati pricopsit cu Marian I , Felicitari voua , rusine Liviu
11
5
Si uite asa,scarpinatura olteneasca s-a transformat intr-o capatuiala machidoneasca.Cine crede ca Busu este basma curata sa voteze si data viitoare tot angrenajul mafiot psd alde!
18
6
Butnaru asta are legatura cu cel de la hotel Parc - Mamaia. Aurica Butnaru e fost militian si stropitor la Secu! A facut mult bine la multi lucratori in turism, sa-l ajute Dumnezeu pe masura!
15
6
Nu l mai satura Dumnezeu pe zgarcitul asta
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108