REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SNFP sesizează Parlamentul şi Preşedinţia cu privire la încălcarea principiilor statului de drept de către preşedintele ANAF

SNFP sesizează Parlamentul şi Preşedinţia cu privire la încălcarea principiilor statului de drept de către preşedintele ANAF

Replica API 22 octombrie 2016 | 21:26 264

Sindicatul Național al Funționarilor Publici, SNFP, a sesizat Parlamentul României, Președintele României, ca reacție la încălcarea principiilor statului de drept prin neaplicarea legilor către Președintele ANAF- Dragoș Doroș, reprezentant al Guvernului Cioloș. Ei au transmis un comunicat de presă prin care scot în evidență ce probleme au.

Iată comunicatul:

„Atitudinea abuzivă a acestuia exprimată prin refuzul aplicării prevederilor dispozițiilor OUG 43/2016 privind salarizarea bugetarilor pe anul 2016, a creat pentru a treia lună consecutiv, prejudicii salariale membrilor SNFP - angajați ai Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice, care ne-au determinat să apelăm la instanțele judecătorești pentru a obliga angajatorul să aplice în mod corect dispozițiile legale in materie salarială. Conducerea ANAF, prin vocea Președintelui Dragoș Doroș, a invocat nenumărate pretexte lipsite de suport juridic, îngrădind dreptul salarial al angajaților din cadrul Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice, astfel, finanțiștii din unitățile subordonate ANAF au devenit singura categorie de funcționari publici care nu a beneficiat de echivalarea salariilor pe funcții publice similare la nivelul instituțiilor subordonate ANAF. Constatăm cu îngrijorare existența unei practici a conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală de a acorda drepturile salariale născute prin acte normative numai dacă acestea sunt reconfirmate prin hotătâri judecătorești. Apelul nostru este susținut de faptul că membrii SNFP, angajați în unitățile subordonate ANAF, respectiv Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice, din luna august a.c. și până în prezent, nu au beneficiat de echivalarea salarială la nivelul angajaților DGAMC cu toate că îndeplinesc cumulativ cele trei condiții stabilite de lege și anume: sunt subordonate aceluiași ordonator de credite, au aceleași activități, funcții și atribuții și au același nivel de subordonare din punct de vedere financiar. Continuăm să atragem atenția opiniei publice cât și Guvenului Dacian Cioloș despre posibilitatea declanșării unor proteste spontane în rândul angajaților finanțelor publice în contextul tensiunilor actuale.”

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614