REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Soacra ministrului Agriculturii, acuzată de DNA de luare de mită şi fals

Soacra ministrului Agriculturii, acuzată de DNA de luare de mită şi fals

Replica API 26 martie 2014 | 00:00 186

Soacra ministrului Agriculturii Daniel Constantin - Maria Pop este urmărită penal pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale). La data săvârşirii faptelor, Maria Pop era consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş. Alături de ea este urmărit penal şi Ionel Cătălin Stoica, inspector principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş la data comiterii faptelor, "sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de: luare de mită, fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale) şi uz fals", precizează DNA.

Biroul de Informare şi relaţii Publice al DNA a transmis următoarele:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de:

1. STOICA IONEL - CĂTĂLIN, la data săvârşirii faptelor inspector principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de:

- luare de mită;

- fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale);

- uz fals;

- participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

2. POP MARIA, la data săvârşirii faptelor consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de:

- luare de mită;

- fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale).

În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecţii Pop Maria şi Stoica Ionel - Cătălin, în cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată, au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate. Tot cu această ocazie, cei doi funcţionari au falsificat, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate.

Acţiunea de fals consta în menţionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 - 15.08.2013. În realitate, această activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, suspectul Stoica Ionel-Cătălin a falsificat ordinul de deplasare(delegaţie), emis de A.J.F.P. Argeş, prin menţionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19.08.2013 - 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecţia fiscală. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane".

"Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218