REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Soarele face primele victime: lipotimii şi insolaţii, la malul mării

Soarele face primele victime: lipotimii şi insolaţii, la malul mării

Replica API 19 iunie 2012 | 00:00 165

Vezi ce recomandă medicii

Vezi ce recomandă medicii

Soarele şi-a intrat în drepturi făcând deja primele victime. Amatorii de un bronz rapid au păşit pe plajele constănţene chiar şi la orele amiezii neţinând cont de pericolul la care se expun. Mergând pe premiza "nu mi se poate întâmpla tocmai mie", bătrânii şi-au făcut plimbările când soarele trimitea razele cele mai periculoase, mulţi dintre ei ajungând în atenţia medicilor din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe, cu forme severe de lipotimii. De asemenea, tinerii nu au ţinut cont de cremele pentru protecţie solare, dar nici de orele pe care medicii nu le recomandă pentru a sta pe plajă. "Au început să apară primele cazuri de insolaţie dar şi de lipotimii. Am observat că acestea au fost înregistrate în ziua de sâmbătă, când mai mulţi tineri au ajuns cu insolaţii şi cu arsuri solare. Stau pe plajă la ore nepermise, nu se protejează şi din cauza aceasta păţesc ce păţesc. De asemenea, bătrânii nu ţin cont că vremea este foarte caldă şi se aventurează la plimbări, la orele prânzului. Am avut şi astfel de cazuri, cu lipotimii", au declarat, pentru "Replica", medicii din cadrul UPU.

Evitaţi consumul de alcool!

Potrivit medicilor, numărul cazurilor va creşte, motiv pentru care recomandă mare grijă la modul vestimentaţiei, haine cât mai lejere, din bumbac, protejarea extremităţilor cefalice, evitarea plimbărilor între orele 11.00 - 17.00, valabil şi pentru expunerea la soare pe plajă, hidratarea corespunzătoare şi evitarea băuturilor alcoolice. Şi solicitările ambulanţierilor sunt în creştere. Dacă până nu de mult acestea atingeau pragul de 130 pe raza municipiului Constanţa, iată că acum au ajuns şi la 160, într-un interval de 24 de ore. "Au crescut şi solicitările începând cu ziua de sâmbătă. Am ajuns la 160 pe 24 de ore în ceea ce priveşte municipiul Constanţa. Este adevărat că anul acesta valul de solicitări a crescut ceva mai târziu", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108