REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Soarta delfinilor din Marea Neagră, în discuție la Constanța

Soarta delfinilor din Marea Neagră, în discuție la Constanța

Replica API 7 august 2018 | 23:37 286

ONG Mare Nostrum, împreună cu Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, cu sprijinul Ministerului Mediului și Ministerului Apelor și Pădurilor organizează atelierul de discuții „Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră?”.

Evenimentul va fi găzduit de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” şi va avea loc marți, 7 august a.c., începand cu ora 11:00.

Atelierul de discuții are ca scop prezentarea problemelor legate de conservarea delfinilor din Marea Neagră, dar şi identificarea de soluţii pentru asigurarea bunăstării acestor indicatori ai ecosistemului marin. La eveniment vor participa peste 30 de reprezentanți ai autorităților responsabile de monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră. Printre aceștia se numără reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Institutul de Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“, GeoEcoMar, Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa, Black Sea Advisory Counsil (BISAC).

Evenimentul este realizat în cadrul programului “Monitorizarea şi conservarea cetaceelor din Marea Neagră”, ce a luat ființă în 2010. Acest proiect este în continuă dezvoltare, atingând astăzi nu doar subiecte legate de capturi accidentale, esuări, evenimente de informare-conştientizare, ci şi dezvoltarea specialiştilor din regiune în studierea cetaceelor, studii de patologie, ecologie etc. Un aspect important este reprezentat de parteneriatul cu instituţiile publice, private, stiinţifice, educaţionale, naţionale şi internaţionale din cadrul acestui program, parteneriat ce asigură continuitatea acţiunilor dedicate acestor mamifere imperios necesare mediului marin.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218