REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Soarta lacului Techirghiol se află ÎN DEZBATERE! Ce se întâmplă cu exploatarea lui?

Soarta lacului Techirghiol se află ÎN DEZBATERE! Ce se întâmplă cu exploatarea lui?

Replica API 28 februarie 2017 | 07:37 453

Primăria orașului Techirghiol va organiza o întâlnire pe tema activității miniere de explorare în perimetrul lacului Techirghiol, la care vor fi invitați toți factorii implicați, respectiv Ministerul Sănătății, Guvernul României, Agenția Națională a Protecției Mediului, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, S.C. Formin S.R.L. în calitate de concesionar, reprezentanți ai societății civile, locuitori ai orașului Techirghiol. Data la care se va ține întâlnirea și rezultatele vor fi prezentate ulterior.

Guvernul României, Agenția Națională pentru Resurse Minerale și Agenția Națională pentru Protecția Mediului au primit de la Primăria Techirghiol, în iulie 2016, un memoriu prin care solicită să participe în luarea deciziilor cu privire la activitatea de explorare/exploatare din perimetrul lacului Techirghiol. De asemenea, s-a cerut luarea unor măsuri privind protecția și conservarea lacului. Guvernul a răspuns solicitării primăriei, cu adresa nr. 1550/27.06.2016 că a luat act și a trimis mai departe memoriul către Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Cea din urmă a comunicat că „referitor la participarea dumneavoastră în calitate de custode la activitățile cu impact asupra sitului ROSPA0061 – Lacul Techirghiol, se vor emite planurile, proiectele și activitățile care pot afecta semnificativ ariile, cu avizul custodelui”. Autoritățile locale asigură populația că vor face toate demersurile legale și necesare în vederea protejării lacului Techirghiol, a nămolului sapropelic și a întregului ecosistem, acestea fiind de o importanță majoră în dezvoltarea turistică a orașului.

Lacul Techirghiol este o zonă protejată, ca arie de protecție specială avifaunistică – SPA. Situl cu o suprafață de 2.939 hectare a fost declarat Arie de Protecție Specială Avifaunistică prin Hotărârea de Guvern nr. 1284 din 24 octombrie 2007 (privind declararea ariilor de protecție specială avifaunistică) ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România. Iar din 2006 este arie protejată prin Convenția Ramsar, ca zonă umedă de importanță internațională.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana se hotaresc ce sa faca o sa sece ghiolul!Ce au fost si ce au ajuns ,,Baile Reci" din Eforie!In tara asta de la Revolutie incoace au condus numai incompetenti si rauvoitori sau hoti pe intelesul tuturor!
4
0
Vor sa distruga binele din oameni, binele din natura, avea si Constanta un loc de VINDECARE, ce urmeaza sa daramati si MANASTIREA? AFARA CU CORUPTII DIN INSTITUTILLE STATULUI, PROTESTUL NOSTRU DE 500.000 DE ROMANI A FOST DOAR INCEPUTUL SCHIMBARII IN ROMANIA, VOI SUNTETI INFRACTORI IN FATA NOASTRA SI A LUI DUMNEZEU!
6
0
toate institutiile statului sa se prezinte la ordinul primarului are si el ceva de ras, spus Ce dreku nu aude nimeni ?
3
0
Dupa ce intra TEOdosie la parnaie ca a carat namolu la DORNA ARIN iata-ca vin IUROPENI la CASCAVAL. DNA ne auzi bre?
6
1
Oameni buni eu nu inteleg ce vrea Primaria Techirghiol. A mai gasit ceva de rontait ca sa lase localitatea fara lac si fara namol? Daca este asa inseamna ca suntem niste prosti si ne meritam soarta!
14
1
Bai inteligentilor, eu cred ca nu ati dormit azi noapte cu gandul la Soceanu. Buni sau rai pe astia i-au ales oamenii din orasul Techirghiol cu mult peste nesimtitul de Florin care s-a trezit dis de dimineata sa comenteze si cu foarte multe peste umflata aia de Adriana care nu-si plateste impozitele de peste un miliard de lei vechi. Asa ca acum ciocu mic! 4 ani astia sunt la putere si decid soarta orasului.
5
16
Primare, sa stii ca in Techirghiol sunt si oameni inteligenti care ar putea sa vina cu solutii. Oameni foarte diferiti de semidoctii cu care faci sedinte la Pub. Cauta-i, cheama-i, bate pe la porti, intreaba, cere pareri. Tu inviti Guvernul la intalnire? Esti prost? Tu trebuie sa vii cu idei si sa le impui, ca de-aia esti primarul orasului.
22
1
Iulica esti un prost! Ca si custode aperi ratele cu gatul rosu nu namolul. Namolul nu are treaba cu zona natura 2000.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102