REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Soarta lui Dan Voiculescu, în mâinile unui fost judecător din Constanţa. Este magistratul care l-a înfundat definitiv pe SOV

Soarta lui Dan Voiculescu, în mâinile unui fost judecător din Constanţa. Este magistratul care l-a înfundat definitiv pe SOV

Replica API 27 iunie 2014 | 00:00 206

Revocat după ce a descoperit că Vîntu era tratat la inimă de un ginecolog

Revocat după ce a descoperit că Vîntu era tratat la inimă de un ginecolog

Soarta lui Dan Voiculescu va fi decisă de un complet nou de judecători, care vor prelua, de la 1 iulie, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Este vorba despre doi magistraţi care au promovat recent la Curtea de Apel Bucureşti, iar primul lor dosar este chiar cel care l-ar putea trimite după gratii pe mogulul Voiculescu, fără doar şi poate cel mai puternic, dar şi cel mai controversat afacerist şi politician din România. Trecând peste tertipurile utilizate de-a lungul anilor de Voiculescu şi avocaţii săi, cu accederi şi retrageri succesive din Senat, menite să schimbe instanţele de judecată, pentru a trage de timp, campaniile de presă derulate prin trustul media pe care îl deţine, extrem de violente şi eficiente prin influenţa pe care o exercită asupra maselor şi politicienilor din România, bătăliile pe viaţă şi pe moarte pentru schimbarea factorilor decidenţi din justiţie, merită evidenţiate câteva aspecte despre tinerii judecători din noul complet.

Mihai Alexandru Mihalce era în februarie 2010 judecător la Judecătoria Buzău, din aprilie 2010 detaşat de CSM la Judecătoria Sector 4, iar din martie 2014 a fost transferat la Tribunalul Bucureşti. Judecătorul Mihalce este cel care a refuzat în 2013 să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vîntu, motivând că SOV "nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale" şi "nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit". Tot de SOV este strâns legat şi celălalt judecător, Camelia Bogdan. Magistrata a devenit cunoscută în 2011, după ce a fost reclamată de Sorin Ovidiu Vîntu pentru faptul că, atenţie!, judeca prea repede dosarul în care afaceristul era acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa! Pare incredibil acum (dovadă că, în ciuda manipulărilor media zilnice, lucrurile au evoluat în justiţie), dar Camelia Bogdan chiar a fost recuzată atunci în urma presiunilor făcute de SOV, inclusiv prin motivarea că tatăl său a fost păgubit FNI. Şi atunci a existat un organ de presă "echidistant" şi "onorabil", cotidianul.ro, precum sunt şi cele de azi din slujba celui care i-a luat locul lui SOV în faţa Cameliei Bogdan, care a publicat până şi copia cărţii de identitate a judecătoarei, evident, în interesul publicului. Judecătoarea Bogdan este cea care a descoperit, în decembrie 2011, că doctorul care urma să-l consulte pe SOV într-o gravă problemă cardiacă, după cum zicea acesta, era de fapt un ginecolog, iar la un termen ulterior a sunat personal la spital pentru a verifica dacă Vîntu era cu adevărat internat acolo. Acelaşi magistrat a realizat un veritabil tur de forţă în dosarul Vîntu, judecând nu mai puţin de 15 şedinţe în intervalul 8 noiembrie 2010- 22 martie 2011, cu audieri maraton, insistenţa judecătoarei de a-şi face treaba ducând, în cele din urmă, la recuzarea sa, întrucât... judeca prea repede! Aproape la fel de puternic odinioară, precum e Dan Voiculescu acum, Sorin Ovidiu Vîntu nu a scăpat însă de închisoare, în special datorită eforturilor depuse de judecătoarea Camelia Bogdan. Originară din Timişoara, Camelia Bogdan a activat în perioada august 2005- noiembrie 2009 ca judecător la Judecătoria Constanţa. De asemenea, în intervalul octombrie 2005- mai 2007, Camelia Bogdan a fost asistent universitar doctor la facultate de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii "Andrei Şaguna", din Constanţa, la disciplinele Drept Penal, Drept Civil aprofundat şi Drept Procesual Civil.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367