REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Soartă tristă: minorul dispărut în apă, la Corbu, a fost părăsit la naștere, în spital!

Soartă tristă: minorul dispărut în apă, la Corbu, a fost părăsit la naștere, în spital!

Replica API 12 iunie 2018 | 00:19 254

Zeci de scafandrii se află, în aceste momente, în largul Mării Negre, în dreptul plajei de la Corbu, în căutarea trupului neînsuflețit al adolescentului de 14 ani, care nu a mai reușit, duminică după-amiază să iasă din apă. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, căutările sunt realizate de 25 de scanfandri, cu șapte autospeciale și o barcă.

Scanfandrii sunt de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din țară, din Alba, Suceava, Hunedoara, București Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța, care se aflau la Constanța, în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Între timp, având în vedere că minorul dispărut era în sistemul de protecție, fiind în plasament la un asistent maternal, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost demarat o anchetă, de către o comisie disciplinară, care va stabili modul în care au decurs evenimentele duminică, 10 iunie a.c. și de ce minorul se afla, fără supravegherea asistentului maternal, pe plaja din Corbu.

„Din primele discuții purtate de echipa DGASPC Constanța cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă duminică după-amiază. I-a spus asistentului maternal că se duce la o sală de calculatoare și era însoțit de un prieten. Nu a spus însă că ar fi avut de gând să coboare și pe plaja de la Corbu”, au precizat reprezentanții Protecției Copilului Constanța.

Băiatul dispărut în apele Mării Negre nu a avut o viață ușoară. El a fost părăsit la naștere, în Spitalul Județean Tulcea. Ulterior, a fost transferat la Centrul Maternal Mangalia, de unde a fost dat în plasament la un asistent maternal. Cu mama lui nu a reușit să păstreze legătura, aceasta schimbându-și des domiciliul, iar despre tatăl său nu există informații la nivelul direcției, neștiindu-se cine este. Cei care l-au cunoscut l-au descris ca fiind un copil receptiv, afectuos și timid.

Reamintim că duminică după-amiază, doi minori de 14 ani au intrat în apele mării, pe plaja din Corbu. Unul dintre ei a sărit în sprijinul amicului său, pentru a-l ajuta să ajungă la mal, dar el nu a mai reușit să iasă din apă.

F.B.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/duminica-inecatilor-nu-va-mai-riscati-vietile-in-mare-358040/

https://www.replicaonline.ro/au-fost-reluate-cautarile-in-cazul-minorului-disparut-in-apa-la-corbu-358054/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am o dilema?! Daca a fost parasit de la nastere de ce nu sau facut acte pentru adoptie. Copiul avea o varsta mai mare. De ce a fost tinut la asistent maternal ? Nu vrem sa credem ca doar pentru a creste numarul de copii in plasament iar cine doreste sa adopte sa astepte cu anii, ca noi. Asteptam opinia sefei de la asitentii maternali. Dumnezeu sal odihneasca. Poate avea un alt destin in adoptie.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369