REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ȘOCANT! Un COPIL de 3 ani a MURIT după ce a fost MUȘCAT de CAP, de CÂINELE familiei, la MANGALIA!

ȘOCANT! Un COPIL de 3 ani a MURIT după ce a fost MUȘCAT de CAP, de CÂINELE familiei, la MANGALIA!

Replica API 5 noiembrie 2021 | 00:00 8940

O tragedie a avut loc la Mangalia, joi, 4 noiembrie! În jurul orei 12.00, un copil în vârstă de 3 ani a fost mușcat de un câine.

Câine din rasa Presa Canario

Din păcate, leziune suferite de minor, la nivelul capului, au fost incompatibile cu viața. Acestuia i-a fost declarat decesul.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba de un câine cu stăpân.

În cauză se efectuează cercetări.

Update: Este câinele familiei

Potrivit informațiilor noastre, este vorba de câinele familiei. Acesta este rasa Presa Canario, catalogată ca rasă din categoria celor periculoase. Animalul era ținut într-un loc special amenajat. În momentul în care un membru al familiei a vrut să-l hrănească, fără să fie văzut a intrat și copilul. Atunci câinele s-a năpustit asupra micuțului. Familia a sunat la 112,dar nu a mai așteptat ambulanța și l-a dus la unitatea medicală din Mangalia. Însă, din păcate, copilul a decedat la spital.

Așa cum este precizat mai sus, în cauză polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au deschis o anchetă.

Update: Câinele a fost eutanasiat!

Despre rasa de câini Presa Canario

Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un câine musculos cu o personalitate puternică. Această rasă a fost inițial utilizată la luptele de câini și a fost creată în urmă încrucisării câinilor de cireadă, acum dispăruți, care fuseseră aduși în Insulele Canare de către coloniștii spanioli.

Câinii Presa Canario au fost câini de luptă extraordinari, dar numărul lor a scăzut aproape până la dispariție atunci când luptele de câini au fost interzise în anii 1940. În 1960, câțiva crescători interesați s-au străduit să restabilească rasă prin încrucișarea rasei Perro de Ganado Majorero cu alte rase de talie mare. În urma acestei încrucișări au apărut două varietăți.

Astfel, rasa de acum, potrivit toateanimalele.ro, provine din Insula Gran Canare și este vorba de un câine de talie mare și puternic obținut în urmă încrucisării câinilor apăruți după încrucișarea inițială cu mastiff-ul și marele danez. Cealaltă varietate provine din Tenerife și este mai agilă. Această varietate a fost creată prin încrucișarea bulldog-ului, bullmastiff-ului, marelui danez, Staffordshire bull terrier-ului, pitbull-ului și dogului de Bordeaux.

Astăzi se spune că este un metis rezultat în urma tuturor încrucișărilor menționate și a străduințelor multor crescători, metis care este dotat cu toate caracteristicile unui excelent câine de cireadă și de pază și protecție.

Oficial de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

Joi, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 3 ani, ar fi fost mușcat de către câinele familiei.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine din rasa presa canario, înregistrat, care era ținut într-un țarc din curtea locuinței.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul zilei de astăzi, bunica minorului a intrat în țarc pentru a hrăni câinele, iar în acel moment, copilul s-ar fi strecurat pe lângă aceasta, fiind mușcat de câine.

Copilul a fost transportat la spital unde, din nefericire, a decedat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parintii sunt fericiti ?
1
1
ymbecilii cu javre care latra toata noaptea,umplu strazile,plaja,scarile blocului de rahati au o doaga lipsa.din cind in cind plateste un nevinovat sminteala lor!
14
5
iubitorii de patrupede nu vor invata nimic cand ai doaar un neuron si faci ham ham e de inteles
14
6
In atentia iubitorilor de necuvantatoare, sa va intre in cap pentru totdeauna, cainii nu sunt oameni si oamenii nu sunt caini.
13
4
multi inconstienti isi plimba potaile periculoase fara botnita si te mai si sfideaza daca le aduci amint ca nu e normal .poate acum vor intelege multi bhatuti in cap
19
2
Cand uiti ca esti politist, pe yt
2
4
Aoleo, vai mama! Era vaccinat cainele? Este ok?
2
16
Rasele periculoase trebuie exterminate. Vrei caine ? Ia-ti un labradaor si tine-l sub control ca si ala musca.
25
5
handicapatilor!!!!
18
6
Si nu ii bagam putin la puscarie pe proprietari?
34
3
pacat de copilas, un suflet nevinovat sa moara asa violent.
43
0
parinti merita puskarie, min 20 ani ptr asta ,oricum se vede k erau handica pati mintal
38
3
Astia care isi achizitioneaza asemenea caini sunt tot aia care-si cumpara masini cat sufrageria. Oameni ce vor sa compenseze lipsurile lor cu achizitii de genu. Cumva tre sa semnalizezi ca esti inapt.
63
5
Caine de lupta va trebuia, nu sunteti in stare sa aveti grija de voi, dar de un caine . Va luati caini de lupta doar pentru impresii si voi va speriati si de umbra voastra ..
56
5
caini de lupta,sa va sature d-zeu...chiar voua vi sa intamplat sa va omoare copilul.
52
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218