REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șofer drogat cu cocaină, prins cu focuri de armă de polițiști, în Palazu Mare

Șofer drogat cu cocaină, prins cu focuri de armă de polițiști, în Palazu Mare

Virgil STOIAN 30 octombrie 2022 | 00:00 15918

Bărbatul acuzat că a condus autoturismul marca BMW aflându-se sub influența substanțelor psihoactive drogat și fără a poseda permis de conducere, fiind surprins de către organele de poliție pe strada Sentinelei din Palazu Mare, și urmărit în trafic de polițiști, a  fost condamnat. Dumitru Constantin Romeo a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța pe 20 octombrie, și nu este definitivă.


Potrivit rechizitoriului, lucrătorii Secției 2 Poliție Constanța aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență în cartierul Palazu Mare, pe strada Dumbrăveni, pe sensul de mers Bd. Tomis către strada Sentinelei, au observat că un autoturism BMW, care circula în sens opus, pe strada Dumbrăveni este condus de către Dumitru Constantin Romeo, în vârsta de 29 ani, despre care aveau cunoștință că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Din acest motiv, au trecut în urmărirea autoturismului sus-menționat în vederea opririi, însă în momentul folosirii semnalelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei poliției suspectul efectuat viraj stânga, apoi viraj dreapta pe strada Năvodului. Deoarece inculpatul nu oprit, un agent de poliție  a procedat la executarea unui foc de armă de avertisment în plan vertical, iar apoi trei focuri de armă către pneuri în vederea imobilizării. După ce au oprit mașina, cele două persoane au fost imobilizate, fiindu-le aplicate cătușele din dotare. La testarea cu aparatul drogtest, s-a dovedit că inculpatul era sub influența opiumului și a cocainei.

 


Instanţa a constatat că normele de incriminare protejează o valoare socială importantă, respectiv siguranţa desfăşurării circulaţiei pe drumurile publice şi protejarea celorlalţi participanţi la trafic de pericolul pe care îl reprezintă conducerea unui autovehicul neavând permis de conducere și sub influența substanțelor psihoactive. Instanţa a reținut că fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social întrucât substanțele psihoactive diminuează puterea de discernământ, capacitatea de concentrare şi atenţia conducătorilor auto, le alterează reflexele, timpul de reacţie, acuitatea văzului, iar numărul erorilor în conducerea autovehiculelor şi al încălcărilor de lege creşte în raport direct proporţional cu cantitatea consumată.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elon Musk mulge o oaie.
2
1
Problema e alta are banii de droguri da bravoo, de unde are banii??? Cam puțin un 5 6 anii cu executare sa dea un exemplu și la ăștia mai tineri sa le fie frica sa nu facă asa mulții zic ee 3 anii cat acolo . Ia dai la 100 200 de persoane câte 6 8 anii sa vezi mai fac? Nu mai fac ! Si la puscarie la munca ma nu sa stea ca idioți sa se îngrașe pe camera sa iasă cu dureri de spate la cat au stat
5
0
Im agigea la garajul Bry,este depozitul de droguri și țigări. Acolo Tocia și tovarășii lui vând droguri și țigări,are fabrica la Medgidia. Asa ca cine vrea marfa,direcția agigea,varianta Techirghiol, ultima clădire pe dreapta. Alo politia??ce faceți cu traficanți ai lăsați sa va omoare copii
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218