REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şoferii din Constanţa continuă să parcheze după cum îi taie capul

Şoferii din Constanţa continuă să parcheze după cum îi taie capul

Replica API 10 mai 2016 | 00:00 186

Foarte mulți șoferi din Constanța nu înțeleg prea bine regulile de circulație sau, dacă o fac, nu prea sunt interesați de asemenea "amănunte". Drept pentru care își folosesc mașinile din dotare pe post de baraje în calea pietonilor care vor să treacă strada pe trecerile dungate, sau și le așează în așa fel încât să ocupe, simultan, 2-3 locuri de parcare. După frecvenţa imaginilor surprinse de-a lungul timpului pe pagina „Parchez ca un Bou”, jungla urbană se manifestă cu precădere la Constanţa, dar şi la Bucureşti. E plină Constanța de șoferi care, deși nu suferă de nici o dizabilitate fizică sau psihică, se încăpățânează să parcheze pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Nici trecerile de pietoni nu au fost… „uitate”. Deşi în Codul Rutier este prevăzut că maşinile nu au voie să oprească la mai puţin de 25 de metri distanţă de o trecere de pietoni, pe unii îi doare fix în cot, ba mai mult, parchează maşina chiar pe trecerea de pietoni. Aproape că nu există zi în care pe vestita pagină să apară cel puțin doi, trei constănțeni care își lasă mașinile pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

CINE POATE PARCA PE LOCURILE REZERVATE?

Potrivit legii, pentru a avea dreptul să parcheze pe locurile special amenajate, persoanele cu handicap și însoțitorii lor trebuie să dețină o legitimație specială, eliberată de Primărie, pe care să o afișeze la vedere. De asemenea, reprezentanții Poliției Locale precizează că femeile însărcinate, care nu suferă de nicio dizabilitate, nu sunt considerate persoane cu handicap și, prin urmare, trebuie să se supună legii ca orice alt cetățean.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218