REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şoferii „handicapaţi” ai Constanţei le dau bătăi de cap poliţiştilor locali!

Şoferii „handicapaţi” ai Constanţei le dau bătăi de cap poliţiştilor locali!

Replica API 25 octombrie 2016 | 23:39 326

O problemă majoră cu care se confruntă locuitorii de la malul mării este lipsa locurilor de parcare, dar şi parcarea în mod abuziv pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Nu există zonă din Constanţa în care să nu regăsim astfel de situaţii indiferent că vorbim de centre comerciale, străzi principale sau chiar parcări. De curând, însă, poliţiştii locali au intervenit pentru protejarea celor direct afectaţi de nesimţirea şi indolenţa altora: persoanele cu handicap!

Poliţia Locală Constanţa a fost sesizată de curând privind problema fără rezolvare cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. Locurile de parcare destinate acestora sunt ocupate frecvent de ceilalţi şoferi, fără să ţină cont de indicatoare. „Haideţi să facem ceva împreună cu locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi din parcările mall-urilor ! În permanenţă aceste locuri sunt ocupate 90% de maşini care nu au acest drept ! Chiar nu se poate face ceva în acest sens? Vă rog în numele a sute, poate mii de persoane cu dizabilităţi să faceţi ceva ca aceste locuri să nu mai fie ocupate de persoane care ignoră total şi cu indolenţă aceste parcări şi însemne”, a precizat Ovidiu.

Din nefericire, se pare că oamenii legii nu pot ţine sub control situaţia. „Singură măsură coercitivă împotriva celor care încalcă prevederile legii este aplicarea sancţiunilor contravenţionale, aspect care se regăseşte în activităţile zilnice ale poliţiştilor locali. Dificultăţile cu care ne confruntăm în acest moment sunt reprezentate de numărul mare de astfel de locuri rezervate, atât în zonele comerciale, cât şi pe domeniul public al municipiului şi procedura greoaie de transmitere a sancţiunilor către deţinătorii/conducătorii de autovehicule staţionate fără drept pe aceste locuri, având în vedere că de cele mai multe ori, la autovehicul nu se află conducătorul auto. Totuşi, în fiecare zi sunt transmise documente pentru astfel de abateri şi depunem toarte eforturile pentru impunerea unei stări de normalitate în ceea ce priveşte asigurarea locurilor rezervate, conform legii”, au explicat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218