REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şoferii IGNORĂ noul SENS UNIC de pe bulevardul TOMIS

Şoferii IGNORĂ noul SENS UNIC de pe bulevardul TOMIS

Replica API 7 noiembrie 2020 | 00:23 5314

De mai bine de o lună, pe bulevardul Tomis se circulă în sens unic. În această perioadă, poliţiştii au fost prezenţi pe teren pentru a le explica şoferilor noile modificări, dar se pare că nici până în ziua de astăzi şoferii nu au înţeles şi continuă să încalce regulile, circulând pe banda destinată transportului în comun, taxiurilor ori autospecialelor de intervenţie. Nu de puţine ori au fost vazuţi şoferii constănţeni circulând neregulamentar pe această bandă, ignorând recomandările poliţiştilor şi chiar avertismentele acestora.

Numai în ultimele zile, zeci de conducători auto au fost surprinşi “scurtând” traseul pe care îl parcurgeau, circulând pe “contrasens”. Politiştii au precizat că şoferii sunt sancionaţi pentru faptele lor, în primă fază primind un avertisment. Şi, totuşi, după mai bine de o lună de zile aceştia continuă să ignore noile reguli de circulaţie instituite pe bulevardul Tomis. După cum se poate observa şi în imagini, în decursul a câtorva minute nu mai puţin de 4 autoturisme au fost surprinse circulând pe banda destinată tansportului în comun.

Mulţi şoferi sunt nemulţumiţi de aceste modificări

Cu toate că aceste modificări ar trebui să vină în ajutorul şoferilor, astfel încât să scurteze timpul de aşteptare în trafic, modificările efectuate de Primăria Constanţa, condusă de Făgădău, au adus doar nemulţumiri în rândul participanţilor la trafic. Mai mulţi conducători auto au declarat pentru cotidianul Replica faptul că această decizie, de modificare a circulaţiei pe bulevardul Tomis, este una greşită întrucât nu există infrastructură rutieră pentru preluarea fluxului de maşini ce se deplasează din zona centrului vechi către nordul oraşului. În plus, şoferii nemulţumiţi sugerează ca în schimbul acestor modificări, autorităţile locale “să pună mâna” şi să construiască pasaje subterane, parcări supraterane, dar şi noduri rutiere suspendate.

Sens unic de la 1 octombrie

Amintim că tronsonul delimitat de strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia a devenit cu sens unic. Circulația rutieră pe acest bulevard important al orașului se desfășoară astfel: două benzi cu sens unic către zona centrală, două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție, cu circulație în ambele sensuri, câte o bandă pentru fiecare sens, piste pentru biciclete. Benzile pentru mijlocele de transport în comun sunt delimitate și semnalizate corespunzător prin indicatoare de informare și marcaje rutiere, amplasate lângă trotuare.

De asemenea, s-au amenaja stații pentru autobuze pe ambele sensuri de deplasare. Circulația pe bulevardul Tomis se desfășoară cu prioritate față de străzile laterale, cu excepția reglementărilor impuse de funcționarea semafoarelor de la intersecțiile cu bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga și strada Ion Rațiu.

Citeşte şi:

Sens UNIC pe bulevardul TOMIS

SENSUL UNIC de pe bulevardul TOMIS este o decizie GREŞITĂ!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar ala cu S classe are voie restu, saraciile nu au voie
6
0
De ce nu putem comenta si la "lupoaica"? Sa zicem ceva si de PNL si familia B. Ceea ce stim si gandim. Stie dl fost prefect Niculescu. De ce ne cenzurati? Un fituica de nemernici.
7
0
Sunt facute fara cap de trio Babu, Palas si Fagadau cei 3 care au distrus orasul si judetul au strans averi fabuloase. Escroci astea trebuie arestati
7
2
de republica central-africana suntem si singurul oras care nu are cronometre la semafor.cand ma apropii de semafor trebuie sa fiu stresat daca mai am timp sa trec in siguranta.repuneti cronometrele la semafoare!Sunt soferi care trec pe rosu nemaiavand timp de reactie sa opreasca in siguranta!asta care esti primar acum arata-ti muschii!
6
2
Interdictiile au fost facute si puse fara cap de dl.Fagadau.Toate.Trebuie circulatia repusa la starea ei anterioara.E o bataie de joc.Vezi si inchiderea intersectiei Mihaileanu cu Bd.Mamaia.Trebuie redeschisa. Neaparat. E de bun simt.Sanatate !
10
4
De cand cu atatea sensuri unice in Constanta, a crecut si consumul de carburant pentru ca, logic, s-au lungit distantele, acum trebuie sa ocolesti daca esti intr-o zona si vrei sa ajungi in alta, ca asa a gandit poetu' de la primarie.
7
3
O sa ajungem un oras ca Mizil,Tecuci,Baicoi...malluri ,farmacii,pacanele...investitii? : sensuri unice,stalpisori si dungi pe asfalt,hai ca va ajunge...
12
5
E fosrte bun, asa este in toate tarile si orasele civilizate din lumea asta, dar deh... Cand mergi cu ultimele ragalii de masini si vrei sa economisesti 50 de grame de benzina... Poti foarte usor sa faci stanga pe mircea si stanga pe ratiu, ocolesti maxim maxim 1km... Dar na.. orasu e plin de rupti in cuuuuuur
12
10
Dupa ce a plecat idiotul de Fagadau, trebuiesc d3emontate toate idioteniile din oras sensuri giratorii, sensuri unice samd. Trebuiesc trimisi la vandut seminte in piata toti slujitorii de ncurte ai sistemului implementat de Mazare si lasat mostenire lui Fagadau... Iar tot ce inseamna ramasite din trecut la gunoi.... Exact ca si cu hartia igienica dupa ce stergi dosul, o runci si tragi apa, ca sa cureti locul, dac este nevoie folosesti si peria de wc!
13
4
Fagadau si cine l-a consiliat de la Serviciul Rutier au facut praf traficul in mai multe locuri din oras:Coiciu,Inel 2,Bd.Tomis.Daca nu total,macar partial.Plus locuri de parcare cu taxa peste tot,stalpisori,au desfiintat locuri de parcare si s-au dat aprobari pt.diferite constructii,vezi Penny dln zona Brick.
13
5
Stergeti marcajele lui Fatalau si le puneti inapoi la 2 plus 2 benzi, cum e normal sa fie. Intersectia bd Mamaia cu Tomis-ul este tot timpul blocata datorita improvizatiei lui Fatalau.
12
5
Bag pwla in nouk sens al lui Fagabond! Gata, a Plecat. Repuneti circulatia in conditii normale. Desfiintatin prostiike de Sensuri unice, giratorii, stalpisori ... si alti bani cheltuiti aiurea. Lasati deaq piatele vietii de biciclete, cine vrea sa meargancu blicicleta, ca foar 2 luni se merge, sa merga draq in parc sau in Mamaia!!
14
12
De ce nu se poate comenta la articolul despre Lupoaica? Spuneti ca nu a sarit nimeni in 2013 cand au devenit proprietari actualii. Dar cine stia? O data cu inceperea lucrarilor, publicul larg a aflat ca nu mai este spatiu verde acolo. Principala problema e ca se construieste pe un spatiu care a fost dintotdeauna, mai putin in antichitate, spatiu verde. A fost o greseala ca Primaria a dat terenul asta in contul unei improprietariri si nu altul si aceasta greseala ar trebui corectata. Inca nu e prea tarziu, dar e ultimul tren. Daca iese din pamant cu constructia, nu se mai poate face nimic.
20
3
Greu sa educi nesimtitii care nu vor sa respecte reguli
15
8
numai cu paru' ii civilizezi...
14
7
Pt autor , titlul era corect :,,unii soferi"!
15
0
La Casa de Cultura e un hsos. Ca sa iesi in bd Mamaia trebuie sa mergi pana la sensul giratoriu. Strada Calugareni este inchisa. Nu poti sa favi stanga de pe IG Duca dupa ce treci de semafor.
19
1
Bulibaseala mai mare pe care a creat-o fatalaul pe timpul mandadului sau cu sensurile unice nici ca se putea mai rau.Casa pleci de acasa sa mewrgi intr-un alt loc din oras trebuie sa faci kilometri in plus datorita gindirii lui de dobitoc.
19
6
Ca se intra sau nu se intra pe interzis, asta e problema politiei. Dar hai sa discutam problema noastra, a soferilor. Traficul redirectat pe Mircea se va dovedi o miscare proasta la vara, cand din piata ovidiu vor urca turisti. Deja e aglomerat acum cand suntem doar constanteni. In vara o sa fie teroare. De asemenea, faptul ca de pe bd Mamaia nu se mai poate face stanga pe tomis se vede deja la semafor la Capitol, cand vii dinspre ig duca. Bonus, la Capitol nu mai poti face nici dreapta, ca-i banda de biciclisti. Si uite asa stai acolo 5-6 semafoare chiar si in afara orelor de varf. Bravo.
25
1
Gelule ...ce ai ma comunistule? Cica cum sa respecti ...pishamash pe tine de idiot cu gandirea asta. Tu respecti doar ce iti convine ? Du.te ba in padure si fa ce vrei acolo ...sclavule
15
9
Bai specialistilor in trfic rutier, cine dreacu va pus sa faceti statia Bus chiar pe trcerea de pietoni pe blv. Tomis colt cu Ratiu.Huuooo
11
2
Cum sa respecti ceva anormal ce numai niste dobitoci puteau sa faca?!
16
9
aeroport si metrou neaparat, pentru ca se stie ca ciorile stau la intuneric atunci cand nu zboara
14
1
Poate sa faca primaria si aeroport. Scuzele sunt penibile cand nesimtirea primeaza.Regula este unitar valabila.
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102