REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şoferii îşi vor înapoi impozitul auto după ce şi-au rupt maşinile în drumul Mamaia - Năvodari

Şoferii îşi vor înapoi impozitul auto după ce şi-au rupt maşinile în drumul Mamaia - Năvodari

Replica API 5 mai 2015 | 09:33 413

Revoltă

Revoltă

Bătaia de joc numită şi reabilitarea drumului Mamaia - Năvodari i-a scos „din pepeni” pe conducătorii auto din Năvodari, care vor returnarea impozitului auto pe anul 2015 sau scutirea de impozitul auto pe anul 2016.

Sursa foto: gazetadenavodari.ro

„Atâta timp cât noi nu am avut condiţii decente de drum mai mult de un an de zile pe ruta Năvodari - Mamaia iar acum, mai nou, şi pe ruta Năvodari-Lumina, mulţi dintre noi avariindu-şi maşinile şi reparându-le din bani proprii, consider că ar fi corect să ni se înapoieze impozitul auto pe anul în curs sau să fim scutiţi cu toţii de impozitul auto pe anul viitor. Cum s-a putut votat o hotărâre de consiliu local pentru ca angajaţii primăriei să fie scutiţi de la plata impozitului pentru clădirile de domiciliu şi terenurile aferente, aşa se poate vota şi o hotărâre de consiliu local pentru cetăţenii oraşului Năvodari care şi-au avariat maşinile din cauza drumurilor. Vom continua să ieşim zilnic pe străzi, până strângem un număr substanţial de semnături, după care le vom depune la primărie. Pe lângă faptul că adunăm semnături pentru petiţie, le înmânăm cetăţenilor care deţin autovehicule şi o cerere tipizată pe care o poate depune fiecare la primărie”, susţine iniţiatorul, Aurelian Dumitraşcu, lider PMP Năvodari.

Amintim, în acest context, că lărgirea şoselei Năvodari - Mamaia a întârziat considerabil, Primăria Năvodari ameninţând că dă în judecată constructorul, Tel Drum.

Începând cu 2012, datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că Tel Drum, societate comercială cu sediul punctului de lucru în Alexandria, judeţul Teleorman, şi-a adjudecat pentru perioada 2013-2017 contracte, numai în Teleorman, de aproape 34 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

Tel Drum se ocupă şi de îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia-Năvodari. Potrivit contractului încheiat cu Primăria Năvodari, cu data de atribuire 18 noiembrie 2013, Tel Drum beneficiază de valoarea finală a contractului, fără TVA, de 29,4 milioane de lei şi acţionează în asociere cu Imob Lux Construct SRL şi Specialist Consulting SRL, subcontractant fiind SC Teleelectron SRL. Potrivit SEAP, în perioada 2012 - 2014, Tel Drum a câştigat peste 30 de contracte şi acorduri cadru, în valoare de peste 105 milioane euro în judeţe precum Olt, Teleorman, Satu Mare, Dâmboviţa, Craiova şi Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367