REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șoferii microbuzelor din Constanța își schimbă traseele pentru a scăpa de controale!

Șoferii microbuzelor din Constanța își schimbă traseele pentru a scăpa de controale!

Replica API 13 aprilie 2016 | 15:35 248

Spun că au ajuns la disperare

Spun că au ajuns la disperare

O amplă acțiune a fost demarată la nivel național, implicit și la Constanța, fiind vorba despre controale în trafic. Vizați sunt transportatorii de persoane, care sunt opriți și verificați "la sânge", spre disperarea șoferilor care nu știu ce să mai facă pentru a scăpa. Astfel, potrivit călătorilor, conducătorii microbuzelor au ajuns chiar să se abată de la traseul inițial tocmai pentru a evita să pice în mijlocul polițiștilor rutieri.

Polițiștii rutieri și reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au derulat o acțiune ce se desfășoară la nivel național, fiind vorba de verificarea legalității transportului rutier public de persoane. La Constanța, echipajele sunt în stradă de câteva zile, ele putând fi observate și la intrare în municipiu, dinspre Valu lui Traian. Pe poziții au fost și miercuri, 13 aprilie, mai mulți participanți la trafic fiind trași pe dreapta și controlați. Însă, potrivit călătorilor, se pare că șoferii recurg la tot felul de metode pentru a evita să dea ochii cu oamenii legii. Pe lângă faptul că se anunță telefonic despre prezența echipajelor în stradă, unele microbuze ce vin dinspre Valu lui Traian au început să utilizeze rute ocolitoare. Cel mai probabil că acestea au probleme serioase în ceea ce privește actele vehiculelor sau defecțiuni grave, ori problema stă la permisul de conducere al șoferului. Alții, spre exemplu, au adoptat o altă cale și anume să respecte legea. "Nu a mai oprit așa des pentru a lua oameni și mereu se uita să vadă dacă sunt pasageri doar pe scaune și ne spunea să ocupăm locurile, să nu stăm în picioare. Vorbea la telefon, era sunat sau suna și informa cu privire la controale. La un moment dat chiar a spus că mai sunt două zile și scapă de ăia de la București, cu controalele lor cu tot. Alte microbuze o luau pe străduțe lăturalnice pentru a evita filtrul. Se pare că legea se respectă doar când sunt controale intense. Altfel… Sunt sigur că lucrurile vor reveni la starea inițială după ce nu vor mai fi astfel de acțiuni", a declarat, pentru "Replica", un constănțean care a călătorit dinspre Valu lui Traian către Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218