REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şoferii prinşi băuţi ar putea rămâne fără permis pe viaţă! Ce părere au constănţenii despre „civilizarea” cu FORŢA

Şoferii prinşi băuţi ar putea rămâne fără permis pe viaţă! Ce părere au constănţenii despre „civilizarea” cu FORŢA

Replica API 16 august 2016 | 23:44 218

Constănţenii, RĂZBOI cu privire la schimbarea Codului Rutier

Constănţenii, RĂZBOI cu privire la schimbarea Codului Rutier

Părerile constănţenilor s-au împărţit în două când a venit vorba despre schimbarea Codului Rutier, în prim plan fiind şoferii prinşi băuţi la volan. În timp ce unii consideră că este o idee excelentă ca permisul să le fie suspendat pe viaţă celor ce aleg să se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, iată că alţii consideră că ideea este una proastă, neconformă cu realitatea, mai ales când vine vorba de amenzile cuprinse între 5.000 şi 15.000 lei.

Actul normativ propus de mai mulţi politicieni prevede ca toţi şoferii prinşi băuţi la volan să aibă parte de pedepse drastice. Mai exact, tot ceea ce înseamnă infracţiune, adică o îmbibaţie alcoolică de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, să fie sancţionată cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani. Dacă şoferul recidivează, pedeapsa poate ajunge la suspendarea acestuia pe viaţă. Nici amenzile nu sunt de ignorat, politicienii aducând în discuţii sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei. Însă, locuitorii de la malul mării s-au împărţit în două când vine vorba despre păreri. În timp ce unii cred că este o idee bună, alţii consideră că legile ar trebui să coincidă cu realitatea. „Mi se pare o tâmpenie, fantasmagorii. Amendă de 15.000 de lei? Pe bune? La salariile noastre? Suspendare pe viaţă? Mi se pare prea drastic. Aceste aşa - zise pedepse ar trebui să coincidă cu realitatea, nu cu basmele”, este de părere Alexandru, un şofer în vâstă de 31 de ani. Un alt conducător auto susţine că este de acord cu amenzile, dar nu neapărat şi cu suspendarea pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani a permisului de conducere. „Ce înseamnă băut? E prea general… Ce se întâmplă peste 2 ani? El va sta 2 - 5ani şi va bea nonstop de supărare! Ce reflexe va avea după atâta pauză aflându-se NEBĂUT la volan?” se întreabă Alin, în vârstă de 43 de ani. După ce i s-a spus că se ia în calcul ceea ce înseamnă infracţiune, şoferul a precizat: „Atunci da, dă-i amenda, fă-l să conştientizeze, nu amâna neprevăzutul”, a spus el. De acord este şi Dorin, în vârstă de 22 de ani: „Este foarte ok! Atât timp cât respecţi legea, nu te interesează dacă o pedeapsă a devenit mai aspră”, a precizat tânărul. „Super tare! Aşa ar fi mai sigure străzile! De ce să mor eu că sunt alţii beţi şi inconştienţi”, a adăugat şi Ciprian, în vârstă de 32 de ani. Totodată, Adrian consideră că nu ne putem civiliza decât cu forţa: „Este bună propunerea, mai ales că noi nu ne putem civiliza decât cu forţa, prin coerciţie. Dacă nu avem nimic de pierdut, conştiinţa noastră doarme!”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218