REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şoferii RATC, în GREVĂ JAPONEZĂ: 'S-au redus pauzele la cap de linie'!

Şoferii RATC, în GREVĂ JAPONEZĂ: 'S-au redus pauzele la cap de linie'!

Replica API 22 august 2018 | 20:28 361

Sindicatul Profesional al Transportatorilor din cadrul RATC se află în grevă japoneză, în timp ce activitatea de transport public de călători nu este afectată în niciun fel. Principala revendicare este de ordin financiar, deşi salariile din RATC au crescut în ultima perioadă, potrivit liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor, Radu Gheorghe. Precizăm că din sindicat fac parte şoferii RATC.

Potrivit liderului sindicatului, greva priveşte numărul de ore de muncă suplimentat, pauzele reduse sau aproape inexistente, lipsa repausului de la cap de linie, toate aceste probleme sunt ridicate de aceştia, în timp ce aplaudă mărirea de salariu înregistrată în ultimele luni.

"Greva japoneză este un avertisment al Sindicatului nostru. Nemulţumirea este generală, vizând o mare parte dintre şoferii RATC, în legătură cu soluţiile care s-au implementat în ultimul timp. Ne afectează reabilitrarea RATC. Ne-a îngreunat programul de muncă. S-au redus pauzele, au crescut salariile într-adevăr. Faţă de alte regii din ţară noi suntem cu câţiva paşi în spate. S-a implementat un proiect GPS, ne facem singuri foile, dispecerii trebuie să ne monitorizeze de la Dispeceratul Central, s-au redus timpii de stat la cap de linie. Maşinile sunt foarte vechi, în loc să stai 5 minute, stai 3 sau deloc. Vreau să vă spun că într-adevăr în ultimele două luni s-au luat bani frumoşi, în iunie, iulie, însă lipsa pauzelor este cumplită.", a declarat pentru "Replica" de Constanţa, liderul Sindicatul Profesional al Transportatorilor al RATC.

Directorul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa susține că nu a fost înştiinţat de către sindicaliştii RATC.

"Sindicatul nu a înaintat niciun document către noi.", a declarat pentru Replica de Constanţa, directorul RATC, Bogdan Niţă.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da pauzele de cate 30 de minute cum aveati la 43 de intarziam la scoala din cauza voastra.
0
0
tu intre doua sedinte de sex , nu faci pauza ? pai se poate ? iar ai ramas nefututa si te iei de oameni !
3
1
Mu1e RATC..
2
2
dupa ce ca conduceti ca niste descreierati si incalcati regulile de circulatie, dupa ce veniti din 25 in 25 de min in timpul saptamanii si ne ingramadim unii intr altii de ne ies nervii pana la destinatie, dupa ce opriti ptr a urca tiganii si fam lor ca sa murim sigur de miros pana la destinatie, aveti pretentii
5
2
Lasa ca luati pauze in trafic,mergand ca dupa mort si stanjenind astfel intreg traficul.
4
2
Da,s-a redus pauza la cap de linie si nu mai e timp sa ne batem de musca la umbra. Dar luam bani frumosi! Daca se poate am vrea sa dormim la cap de linie plus o marire de salariu.
13
4
mai frumosilor, nu se poate si bani si pauze lungi,nu?
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614