REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şoferii sunt în siguranţă pe Podul Agigea, cu condiţia să nu se formeze coloană de maşini care staţionează

Şoferii sunt în siguranţă pe Podul Agigea, cu condiţia să nu se formeze coloană de maşini care staţionează

Replica API 22 iunie 2013 | 00:00 125

Prefectul Bola, despre înlăturarea restricţiilor de circulaţie:

Prefectul Bola, despre înlăturarea restricţiilor de circulaţie:

Restricţiile de circulaţie pe anumite benzi au fost ridicate de pe Podul Agigea. Se va circula în continuare cu 50 km/h, iar asta pentru că lucrarea de reabilitare a podului nu este gata. A fost luată însă decizia ca toate cele patru benzi să poată fi folosite, pentru decongestionarea traficului, având în vedere sezonul estival, implicit şi afluxul de turişti. Se pune însă problema dacă suntem în siguranţă atunci când circulăm pe un pod la care reparaţiile nu sunt definitivate. Răspunsul a venit tocmai de la prefectul Constanţei, Eugen Bola, care a fost prezent la faţa locului. Acesta a explicat cum Poliţia Rutieră va asigura zona, de asemenea şi ISCTR-ul.

"Ne aflăm în partea de nord a Podului de la Agigea. După cum puteţi vedea, traficul s-a aglomerat, a început week-endul, copiii au luat vacanţă şi turiştii au venit la mare. Suntem mulţumiţi că am avut sprijinul CNADR-ului, al proiectantului, dar ne-a transmis, dincolo de orice îndoială, că putem să circulăm, în anumite condiţii, pe patru benzi, ceea ce se şi întâmplă. Am luat măsuri, în sensul că în partea de nord şi de sud a podului va fi în permanenţă un echipaj de la Poliţia Rutieră. Împreună ne-am angajat să asigurăm fluenţa, nu este bine, sănătos, pentru acest pod să avem o blocare în trafic şi să staţioneze atât autoturismele, cât cei cu transportul greu. Deja am solicitat sprijinul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, dânşii au întins un echipament, pentru a cântări maşinile mari, să verificăm masa pe care o au declarată şi cea care este în realitate. Deja, pentru 10 tone mai mult s-a administrat şi o sancţiune cu amenda contravenţională de 25.000 de lei. Aşadar, avem restricţie de viteză, de 50 de kilometri la oră şi am avem echipaje de la Poliţie să asigurăm fluenţa. Vestea bună bună este că aceia care asigură construcţia prelungirii autostrăzii şi a podului şi-au asumat obligaţia de a finaliza lucrările la 15 iulie, deci cea mai mare parte a traficului greu va fi preluată de prelungirea autostrăzii", a spus prefectul Bola. Prezent la eveniment a fost şi şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care a spus: "Poliţia Rutieră Constanţa va asigura prezenţa pe Podul Agigea, a unui echipaj de lucrători de Poliţie Rutieră, care nu va permite formarea de coloane de vehicule în aşteptare pe acest pod. În situaţia în care vom avea evenimente rutiere, ori blocaje, lucrătorii de Poliţie vor opri traficul rutier de o parte şi de alta a podului şi vor permite traversarea lui de către autovehicule înt-un mod controlat. Pe scurt, nu va fi permisă oprirea şi staţionarea voluntară sau involuntară". Ca atare, şoferii pot circula liniştiţi, asigură prefectul de la malul mării. "Suntem fericiţi pentru că aceşti turişti îşi vor găsi cazarea, vor plăti masa în partea de sud a litoralului, acolo vor fi mii de oameni care vor fi angajaţi cu contracte de muncă. Se vor plăti salarii, se vor plăti contribuţii la bugetul de stat. Este intrarea în normalitate, benefică pentru economia din judeţul nostru. Şoferii sunt în siguranţă, fără discuţii. Avem adresă, în urma acelui comandament, cu proiectantul, cu constructorul şi cu CNADR. Proiectantul ne-a transmis o adresă de unde rezultă că se poate circula în cele mai bune condiţii pe patru benzi, pe pod. Evident cu menţiunea: 50 de kilometri şi fără să staţioneze TIR-urile. Lucrările la pod vor începe după luna septembrie, după cele 90 de zile", a conchis Bola.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614