REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ŞOFERII sunt VÂNAŢI cu ARCANUL de POLIŢIA Locală

ŞOFERII sunt VÂNAŢI cu ARCANUL de POLIŢIA Locală

Replica API 9 septembrie 2020 | 00:38 4936

Șoferii constănțeni suferă din ce în ce mai mult din cauza lipsei locurilor de parcare. Pentru început, zeci de mii de stâlpişori au fost “plantaţi” de administraţia lui Făgădău pe arterele Constanţei, doar pentru a-i împiedica pe şoferii tupeişti să-şi mai parcheze autoturismele pe trotuare. O intenţie lăudată la început, ce-i drept, întrucat le creea acces pietonilor pe trotuarele ce le erau chiar lor destinate. Acum și pavelele noi, instalate pe bulevardele principale ale orașului, le dau mari bătăi de cap conducătorilor auto întrucât poliția îi vânează pe cei care-și parchează mașinile în aceste zone.

Chiar dacă Primăria Constanța a atras, în nenumărate rânduri, atenția șoferilor cu privire la sancționarea celor care parchează pe trotuar, iată că șoferii nu respectă regulile nu pentru că nu doresc acest lucru, ci pentru că nu au de ales din cauza lipsei locurilor de parcare. Mai multe autoturisme au fost depistate ca fiind parcate pe trotuar, pe bulevardul Mamaia și, potrivit Primăriei Constanța, proprietarii acestora au fost sancționați.

Pavelele le creează șoferilor daune în buzunar

Tot mai mulţi conducători auto au fost suprinşi lăsându-şi maşinile parcate pe trotuare. Dar de şi mai mult tupeu au dat dovadă cei care au riscat totul doar pentru a-şi parca maşina în faţa casei și care au staţionat astfel, chiar pe trotuarele recent reabilitate, placate cu pavele moderne şi prevăzute cu piste pentru biciclete de pe bulevardul Mamaia. Astfel că, de suferit au avut ceilalţi participanţi la trafic care au fost nevoiţi să facă slalom pentru a-şi putea continua drumul. Acest lucru s-a întâmplat poate și din cauză că autorităţile locale au “uitat” să mai planteze nişte piloni pe marginea carosabilului, iar respectivii conducători auto au găsit o portiță de scăpare. Ca urmare a îndrăznelii acestor șoferi, fiecare dintre ei s-a ales cu câte o amendă în valoare 400 de lei din partea Poliţiei Locale, pentru staţionarea autovehiculelor pe totuarele unde sunt montate pavele.

Șoferii sunt strâmtorați de condițiile impuse

Potrivit Articolului 9 din Hotărârea de Consiliu Local numărul 184/2013, „constituie contravenție la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor în vederea menținerii aspectului estetic și util al municipiului degradarea sau deteriorarea zonelor amenajate cu pavele pentru traficul pietonal, precum și accesul neautorizat al vehiculelor/utilajelor sau altor mijloace în zonele unde sunt montate pavele, dacă fapta nu constituie infracțiune” și astfel, nerespectarea obligațiilor prevăzute se sancționează cu amendă contravențională de la 400 la 800 lei pentru persoanele fizice și de la 500 la 1000 lei pentru persoanele juridice.

Șoferii sunt nemulțumiți de situația în care se află și chiar sunt revoltați pentru că nu au la dispoziție locuri de parcare, în condițiile în care li se impun sancțiuni dacă parchează pe trotuare. „Nu se poate așa ceva! Nu ni se creează locuri de parcare, iar dacă ne lăsăm mașinile pe trotuar trebuie să scoate și bani din buzunar. Este inadmisibil! Chiar nu avem unde să parcăm în această zonă și nu avem de ales decât să staționăm pe trotuar”, a declarat un șofer pentru reporterii Replica.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii locali urmaresc masinile la fel ca si constructiile!!! Una da una ba bla bla, asta se stie?
0
0
Sa le ridice masinile, scurt!
0
0
Replica, rusine! O fi Fagadau un mort in papusoi, dar in campanie il pupati in cur pe Chitac de v-ati umplut toti de kkt
0
1
Revolutie toti cacanarii si papusarii astia cit si cei din Mai o sa regrete ,cum siau batut joc de cetateni.
0
1
Politia locala are si alte atributii nu doar sa vaneze cetatenii care nu si-au achitat parcarea insa, nu mai au timp de celelalte atributii deoarece sunt hingheri. Sa nu mai dea autorizatii pentru blocuri ci, sa faca parcari!
4
0
sclaveti nenorociti!!!
3
0
Pe 27 septembrie putem scapa de gasca asta corupta! Dar trebuie sa iesim la vot!! Sa scapam de specimene gen Fagadau, Babu...etc!! Altfel vom asista la inca patru ani de mizerie in administratia locala, si vom fi umiliti inca patru ani!!
7
1
Horica primar va fi tomitaniii
2
7
Cel mai prost din judet!!!! Nici Constantinescu H nu are comentarii, doar cel mai prost din curtea scolii are !!!! Gogosaru uscat, nu te iubeste!
5
0
Eu zic asa.... 400 lei pe luna , nu pe an ptr cei cu parcari in fata blocului si cine nu-si permite....cine ajunge primul....!!!...sau sa se desfinteze taxa pe loc si.....cine ajunge primul....
4
6
inutilii astia de la politia locala mai bine s-ar ocupa de cersetori, tigani si cei care fac mizerie
11
2
nu trebuei sa stii ceva din inactivitatea acestui individ din Beidaud ca sa stii ce fel de om este , doar te uiti la poza lui si-ti dai seama ca este un mare cretin si idiot... cu freza aranjata la frizerul personal care lucreaza si la casa albastra si cu fatza exact ca a unui oier, cioban zoofil , lucru dovedit si de vecinii parintilor sai , caci se plangeau acestora ca oile lor fac balegi in loc de cacareze dupa ce avea grija de ele decebal...
12
1
Cel cu dasterul din poza de mai sus chiar ca a parcat ca un bou
7
3
Faceti intai locuri de parcare si dupa aceea puteti amenda si cu 5000 de lei. In rest totul e can can.
19
3
Educatie nu ai cum sa mai faci cu cocalarul trecut de 18 ani. Amenda este singura solutie.
7
11
nu va fac locuri de parcare si tot castig alegerile detashat , traiasca meseriashii din coanda
9
4
cine a dat aprobare sa se construiasca sute de blocuri noi in oras mai ? cine va baga acum taxe abuzive? cine nu a creat locuri de parcare? si mamica cui voteaza cu 6 buletine?
20
0
Ia promis lui Babu un loc de conducere in primarie dupa ce castiga! Aveti grija ce votati!
14
5
lasati commenturi libere la Chitac, Ion Stelian si Murad, sa vedeti cata carne vor manca in urmatoarele luni! Asta doar asa, sa vedeti cat de iubiti sunt si sa vedeti cum o vor lua in bot la alageri.
11
10
sa va tragem la cioc ca ne ati distrus orice loc de parcare pe Bd. Mamaia, sa vedem unde o sa parcheze majoritatea oamenilor care stau la blocurile de pe Bd Mamaia. In spate pe Calarasi nu exista locuri de parcare! Pisamas pe tine sa ma cac cu proiectele voastre de cacat fara sa va consultati cu locuitorii zonali.
20
5
Corect,nu se fac locuri de parcare,dar si multi soferi sunt nesimtiti in trafic si cand parcheaza anapoda. Pe de alta parte,ce sa vezi,soferii astia nu au votat primarul care aproba tot felul de lucrari?
11
3
Hahaha foarte bine, ar trebui sa ii amendeze si pe imbecilii care claxoneaza dupa ce se face verde de 0.111111 secunde. Mai dati din picioare hoiturilor, v-ati obisnuit sa va plangeti si sa aveti totul servit, cum ca vi s-ar cuvine.
8
4
Bancul zilei Vergil CHITAC : NU sunt omul lui COMANESCU. El este OMUL meu
13
4
Sunt unele persoane care daca ar putea ar parca si in sufrageria propie,nu exista scuze pentru cei de teapa celui cu Dasterul ,cauti pina gasesti loc de parcare dar pentru ell a fost comod sa parcheze la 2 m de bucataria proprie.dragi constanteni am vazut 20 de ani de ce au fost in stare PSD Constanta sa dam o sansa si liberalilor sa vedem de ce vor fi in stare cu acest oras.
12
5
pentru a realiza venituri la bugetul local. administratia fagadau a eliminate mii de locuri de parcare pentru ca , contribuabilul la bugetul local sa fie amendat. sunt strazi circulate ntens pe care, in loc de sistematizari corespunzatoare si cxrearea de locuri de parcare, fagadau pune popici. sunt de asemenea blocuri carora administratia fagadau, nu le0a creat nici un loc de parcare, elimnandu-le chiar se pe cele stradale. ex. str. mircea cel batran. aici sunt zeci de unitati comerciale avizate abuziv de primar dar care nu au si locuri de parcare. spaga o dau la primarie care ii scuteste de o
10
3
Cine vrea sa gaseasca loc de parcare , gaseste ! D'aia o sa-l votez Fagadau , desi nu as fi vrut , dar imi place ca-i arde pe nesimtiti !
9
26
Si eu sunt sofer , caut loc pana gasesc , chiar daca este mai departe de locul unde am treaba , mersul pe jos este sanatos ! Marlanii nesimtiti vor masina in fatza terasei unde-si beau cafeaua . TROATUARELE SUNT ALE PIETONILOR !
25
9
Eu platesc 180 lei pe an impozit la o singura masina . Mai du-te dracu cu taxele tale , ca sunt extrem de mici . Daca ai 4 masini cu motoare peste 3 litri , du-te dracu iar
14
4
Credeam ca numai eu am observat ca voi"REPLICA"inchideti rubrica pentru comentarii ,in afara celor cu Fagabou.Ce mizerii sunteti .Nu sunt sustinatorul actualului primar ,ba dimpotriva ,sper sa plece curand ,dar daca tot sunteti pe critica ,un ziar care spune pe nume lucrurilor,asa spuneti voi pai .....fiti pana la capat.Nu pupati in cur .Il tot promovati pe HORIA ,closca si crisan,asta care datea cu piciorul in prosoapele turistilor ca nu si au luat sezlong,de a vazut o tara intreaga ce babuini sunt la CTA.
15
3
babu este un hot ordina-moarte machedonilor
18
3
Nu-l agreez pe Fagadau, si nici nu-l voi vota. Dar, cu privire la stalpisori, are dreptate. Foarte multi soferi cauta sa parcheze cat mai aproape de acasa, daca se poate sa intre si in casa cu masina. Ei nu concep sa parcheze la distanta si sa faca cativa metri pe jos.
25
7
Fagabou mai bine iti pui stalpisori si pavele in creierul ala de retardat. Dupa ce ca soferii platesc obgrmada debani impozite pe masini , nu le faci nici i facilitate. Din contra pui politia locala , care alta treaba nu are, sa ii pandeasca pe soferi. Cand suni la politia locala sa vina la un scandal sau ceva nu vin ca nu au oameni dar sa urmareasca soferii au oameni. Sa iti iau neamul in pula primar parvenit si arogant care esti!!!
16
10
Ce joc murdar face si Replica... La toate articolele cu politicieni inchide sectiunea de comentarii dar nu si la cele cu Fagadau... Macar mimati o minima independenta a presei si lasati oamenii sa isi spuna parerea si despre Chitac, Stelica sau Stroe.
24
5
Fagaboule, zilele tale sunt numarate!
21
6
Fatalaule o sa parcam masinile in fata usii primariei si la tine in fata blocului. Mars acasa nesimtitule.
20
9
Stalpisorii lui Babu au fist o afacere profitabila. Pe Bdul tomis sunt chiar defeaba pt ca sunt bordurile atat de inalte ca nici un Suv nu piate urca
24
3
Chitac cu toate ca si tu esti prost dar daca scoti popicii,deblochezi Grivitei si zona peninsulara ai votul soferilor!Daca scoti si pavelele de pe Pandurului si pui asfalt sa putem pune masinile iesi primar!
11
11
Si-a dat prostalaul si mai mult cu stangu in dreptul la faza asta..
11
4
S-a strigat in toata tara si se va mai striga pana cand vor disparea.
15
11
Sanathebeachiu toti pesedeii in frunte cu 32 ag si toti pupin..risti
6
7
Masina nu este un drept, ca daca era nu trebuia sa-ti iei PERMIS, iar trotuarele nu sunt carosabile. Daca nu ai bani de parcari si garaje, luati-va biciclete, acum exista si din alea electrice, plus Constanta nu e asa de mare.
24
18
care au uitat ca PNL alaturi de PSD au vandut resursele tarii, muuuu e PNL, muuu si USR, alti escroci, lau pus pe prostavanul ala in funtea CTa, mascota mapetz
17
12
... care se construieste hoteste si pe repede pe Sos. Mangaliei nr 61 , este protejat de sefii POLITIEI LOCALE CONSTANTA si de viceprimarul machedon BABU . Acolo , daca cineva opreste masina in dreptul santierului , imediat i se ridica cu macaraua . Un pol. local sta acolo non stop la panda in timp ce in fata la Complex Abator cersetorii trag de oamenini ! Iar trecerea pt. pietoni din fata blocului SM2 a fost desfintata de intrarea in santier, iar trotuaril a fost spart de zecile de basculante si betoniere ! RUSINE FAGADAU ! Din cauza asta nu te vom mai vota !
28
5
Amice :Domnilor'Ciuma Galbena de PNL-isti Nu are ce cauta in Constanta in Primul rand iar sanse 0 Nu va Conduce Niciodata Orasul iar pe Prostul De Vergil Chitac Nu-l il Sustin Deloc deoarece in Trecut a fost Infractor si a fost Arestat si dus in inchisoare pentru Niste Nereguli care la creeat el! Fuck Ciuma Galbena de PNL-isti atat cat eu si Bunica Mea il Sustinem pe Dnul Decebal Fagadau pt al doilea Mandat de Primar Al Constantei asa ca Shut up si Nu mai vorbi de rau de Psd si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi
8
33
Sa nu ne batem joc de banii constantenilor. Soferi sa parcheze si mai incolo... sa mai mearga pe jos.. au fost puse pavele si hop-top cu masinile peste ele...sunt sofer, cand nu gasesc un loc de parcare unde as avea nevoie... caut pana gasesc... chiar daca merg pe jos...Referitor , la politistii locali... sa dea amenzi celor care au tupeu si multa nesimtire.....doar constransi, putem sa respectam hotararile
26
13
E timpul sa le dam o sansa si celor din PNL sa conduca orasul, de pesede ne-am convins!
32
27

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367