REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şoferul care a provocat carnagiul din Tomis III făcuse preinfarct: este posibil să nu răspundă penal

Şoferul care a provocat carnagiul din Tomis III făcuse preinfarct: este posibil să nu răspundă penal

Replica API 4 martie 2015 | 23:17 182

Dosarul este în lucru

Dosarul este în lucru

Ancheta continuă în cazul teribilului accident rutier petrecut în data de 4 septembrie 2014, când o persoană a murit şi alte patru au ajuns la spital. Şoferul care a provocat tragedia, Constantin Smarandache, din Bucureşti, a ajuns şi el la unitatea medicală, stabilindu-se că încă de atunci că i s-a făcut rău, acesta fiind motivul din pricina căruia a pierdut controlul direcţei de mers. Iată că ancheta continuă şi la şase luni de la nefericitul eveniment, iar victimele încă nu au fost despăgubite. Cum s-a stabilit că şoferul a suferit un preinfarct, este posibil ca acesta să nu răspundă penal, însă decizia aparţine instanţei.

„În general, când şoferul suferă un stop cardiac, spre exemplu, este o cauză care înlătură răspunderea penală, în măsura în care se probează acest lucru. În acest caz, accidentul din Tomis III, este aproape probată pentru că şoferul a fost preluat de către Serviciul de Ambulanţă şi s-a constatat că a suferit un preinfarct. Consecinţele au fost destul de grave, pentru că e o zonă intens circulată, victimele suferă şi acum, nu au fost despăgubite, dosarul încă este în curs. Totodată, victimele nu sunt din Constanţa şi acest lucru presupune audierea lor prin comisie rogatorie. Da, şoferul trăieşte dar nu ştim dacă va primi vreo pedeapsă, această hotărâre va fi luată de către instanţă”, au spus poliţiştii rutieri din Constanţa. Reamintim că un teribil accident rutier s-a petrecut în zona Tomis III, la City Park Mall, joi, 4 septembrie, în jurul orelor 13.30. Constantin Smarandache, de 48 de ani, din Bucureşti, se afla la volanul unui Seat Leon, cu numere de Spania, şi rula pe Soveja, dinspre Delfinariu către bulevardul Tomis. Plecând de pe loc, de la semaforul amplasat în intersecţia cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, şoferului i s-a făcut rău, a pierdut controlul direcţiei de mers, a tras dreapta de volan, accidentând cinci persoane, care se aflau pe trecerea de pietoni şi pe scuar, a pătruns pe trotuarul de vizavi de centrul comercial şi s-a oprit într-un gard din piatră. Imaginile care au acaparat zona au fost de coşmar: persoane întinse pe asfalt şi sânge peste tot. Patru persoane au fost rănite, pe când un bărbat din Giurgiu, Ionel Stan, de 49 de ani, a decedat pe loc. La spital au mai ajuns şi alţi oameni, care au suferit atacuri de panică.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218