REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şoferul care a provocat tragedia de la Eforie, erou sau călău?

Şoferul care a provocat tragedia de la Eforie, erou sau călău?

Replica API 23 iunie 2015 | 00:15 672

Ipoteze

Ipoteze

Bogdan Robert Gogonea

Cercetările continuă în cazul tragediei petrecute la Eforie, în urma căreia Gabriela Teodorescu şi bebeluşul ei, de 11 luni, Eric, au decedat. Până la finalizarea acestora, atunci când se vor face propunerile legale, şoferul microbuzului, Bogdan Robert Gogonea, a rămas fără permis de conducere. Între timp, martorii nefericitului eveniment au diferite păreri. Dacă unii susţin că, de fapt, Gogonea este un erou întrucât a salvat călătorii, alte persoane susţin că şoferul nu era atent la drum.

“Nu vă mai hazardaţi toţi necunoscătorii aşa. Eu am fost în micobuz. Pentru noi, cei care am fost în microbuz, şoferul a fost îngerul nostru păzitor. A evitat un accident mult mai grav. Nu vă mai daţi mari cunoscători că n-a păstrat distanţa, că nu ştiu ce. Avea destulă distanţă. Dar când şoferul a vrut să intre pe banda 2, pentru că cineva vroia să intre la hotel, a venit o altă maşină de pe banda 2, i-a intrat în faţă şi apoi a frânat. Şoferul microbuzului a frânat şi el. Când a încercat să intre din nou pe banda 2, cel de pe prima bandă i-a intrat iar în faţă”, a spus Matei (după cum s-a recomandat el), care susţine că a fost în microbuz. Din câte se pare, există posibilitatea ca în vehiculul Simpa Trans să fi fost mai mulţi călători şi să fi plecat după producerea accidentului, întrucât nu au păţit nimic. Astfel, potrivit pasagerilor, se pare că au rămas la “numărătoare” doar 10. La faţa locului a ajuns şi un echipaj ISCTR, care a verificat microbuzul. Acesta nu a fost găsit cu probeleme, totul fiind în regulă, inclusiv licenţa de transport. Însă, imediat după producerea accidentului, primele rezultate ale anchetei de la faţa locului indicau că Bogdan Robert Gogonea nu a păstrat distanţa regulamentară în mers, de aici producându-se tragedia. Acest fapt este susţinut şi de alte persoane, care menţionează că şoferul nu era atent la drum, circula cu viteză şi avea şi alte preocupări, cum ar fi telefonul mobil. Însă, toate aceste aspecte vor fi stabilite în urma anchetei.

Ziua fatală pentru Gabriela Teodorescu şi bebeluşul de 11 luni

Amintim că Gabriela Teodorescu, din Galaţi, era în vacanţă, la mare, cu cei doi copii, unul de 3 ani şi celălalt de 11 luni şi fiica naşilor, o fată de 16 ani. Ceasul rău a fost ca maşina în care se aflau să ruleze pe DN 39, la orele 18.49. Acela a fost momentul în care Bogdan Robert Gogonea, de 30 de ani, din Bucureşti, a condus un microbuz de transport persoane al firmei Simpa Trans, pe DN39, dinspre Eforie Nord către Eforie Sud. Ajungând la km15+700 m, în dreptul hotelului Domino, potrivit primelor date din anchetă, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de vehiculul din faţa sa, care a frânat şi, pentru a evita coliziunea cu acesta, a făcut viraj spre stânga. A pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus, şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 22 ani, din Mureş, Ştefan Valentin Baranka. Din impact autoturismul a pătruns pe sensul de mers Eforie Sud spre Eforie Nord, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 31 ani, din Galaţi, Gabriela Teodorecu, în banda nr. 2. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a celor 3 minori din acelaşi autoturism, în vârsta de 16 ani, 3 ani şi 11 luni şi a pasagerului dreapta faţă din celălalt vehicul, Gabor Baranka, de 35 ani, din Mureş. Bebeluşul de 11 luni a murit la scurt timp, având răni grave la nivelul capulului. Celălalt copil al Gabrielei a suferit răni mai uşoare, fiind externat, acum aflându-se la Galaţi. Minora de 16 ani, fiica naşilor, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pe Secţia de Ortopedie, cu răni uşoare. Cu răni grave, ajungând pe Secţia de Terapie Intensivă, a fost Gabriela Teodorescu. Cadrele medicale au depus eforturi pentru a o salva, pe când în Constanţa se făcea un apel umanitar de donare de sânge. Miercuri, 17 iunie, jandarmii constănţeni au donat, cu speranţa că femeia va fi salvată. Din nefericire, Gabriela a încetat din viaţă la scurt timp. Cei doi au fost conduşi pe ultimul drum sâmbătă, 20 iunie. Pagina de Facebook a Gabrielei s-a umplut de mesaje de condoleanţe, printre ele fiind şi persoane care nu o cunosc personal, dar care au rămas impresionate de tragicul eveniment rutier.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614