REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şoferul care şi-a dat FOC la maşină în faţa Poliţiei a fost condamnat!

Şoferul care şi-a dat FOC la maşină în faţa Poliţiei a fost condamnat!

Replica API 5 iunie 2020 | 23:23 1751

Un constănţean, cu aptitudini de piroman, şi-a incendiat autoturismul în faţa sediului Poliţiei Rutiere. Totul a pornit de la o cădere nervoasă a lui Ioan Roşu din cauză că i-a fost suspendat permisul de conducere. Pe fondul acestei supărări, şi-a dat foc la maşină, suspendarea permisului de conducere aducând cu sine şi pierderea locului de muncă, acesta lucrând ca şofer.

Cum s-a petrecut totul

Totul a plecat de la un control efectuat de Poliţia Rutieră pentru a depista autovehiculele ce săvârşeau abateri pe linia depăşirii vitezei legale. Inculpatul a fost oprit după ce a efectuat o depăşire neregulamentară, fiind sancţionat cu reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile. Din cauza acestui fapt, care aducea cu sine şi pierderea locului de muncă, Ioan Roşu s-a deplasat cu maşina proprie până în faţa sediului Poliţiei Rutiere din Constanţa, unde şi-a incendiat autoturismul cu ajutorul a 2 litri de benzină. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, în perioada 2016-2020, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional de 7 ori de polițiștii rutieri, ultima sancţiune fiind reținerea permisului de conducere pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare.

Inculpatul a recunoscut acuzaţiile

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut acuzațiile reținute în sarcină, motivând faptul că gestul său a fost din cauza unei căderi nervoase ce a avut la bază nemulțumirea față de sancționarea sa de către organele de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanţa cu amendă și reținerea permisului pentru o perioadă de 30 de zile. A mai declarat faptul că lucrează ca șofer , fiind unica sursă de venit din familie, iar faptul că a rămas fără permis de conducere aduce riscul pierderii locului de muncă. A recunoscut faptul că a folosit 2 litri de benzină pe care îi avea într-un bidon de 10 litri în portbagajul autoturismului, folosind lichidul inflamabil să umezească interiorul habitaclului apoi a folosit mai multe bețe de chibrit pentru a da foc. El a mai relatat magistraţilor că este tatăl unei fetițe de 4 ani și unicul întreținător al familiei, iar bidonul cu benzină îl ținea în mașină pentru situații de urgență atunci când rămânea fără combustibil.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Citește și:

Un șofer CERTAT cu LEGEA și-a DAT foc la MAȘINĂ în fața Poliției Rutiere din Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Altii fura tara sau altii omoara trei oameni deodata si iau tot cu suspendare... Pai se poate asa ceva? Moarte avocatilor si TUTUROR magistratilor din Romania! Sa nu aveti parte de copii si nepotii vostri, in veacul-vecilor, AMIN!
2
2
In traficul nostru vezi o gramada de incalcari de reguli care te fac sa recurgi si tu la astfel de practici.in plus, soferul angajat este presat de angajator sa ajunga in niste timpi si inevitabil are sanse mari de amenda.Multi isi gasesc protectori .Oricum, filmata o masina care trebuie sa stea in trafic o zi intreaga , incalca regulile de foarte multe ori.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108