REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Șoferul unei mașini cu numere de BULGARIA și-a falsificat actele la o IMPRIMANTĂ

Șoferul unei mașini cu numere de BULGARIA și-a falsificat actele la o IMPRIMANTĂ

Replica API 8 octombrie 2020 | 00:15 3542

Un bărbat a fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru uz de fals și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, dar decizia nu a fost definitivă. Acesta a fost depistat la volanul unui autovehicul cu numere de Bulgaria, însă s-a dovedit că documentele erau falsificate. Adică scoase la o imprimantă comună.

sursa foto: promotor.ro

Prin rechizitoriu a fost trimis în judecată inculpatul D.N.D. pentru faptul că, la data de 2 februarie 2017, in jurul orelor 10, a condus, pe sensul de intrare în portul Constanța, la poarta de acces numărul 1, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, un autoturism marca Volkswagen cu numere de Bulgaria, în urma verificărilor efectuate, stabilindu-se că autoturismul avea aplicate plăcuțe de înmatriculare care nu respectau condițiile legale, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals, neîndeplinit condițiile de formă și fond.

Documente scoase la imprimantă, cu greșeli

În urma efectuării controlului interior al autoturismului, organele de cercetare penală nu au constatat nereguli. În schimb, la efectuarea controlului exterior s-a constatat că mașina avea aplicate plăcuțe cu numărul de înmatriculare dubioase. S-a constatat că certificatul de înmatriculare nu îndeplinea condițiile de formă și fond, având tehnica de tiparire a desenului de fond diferită de cea reală.

Cel mai probabil că era conceput la o imprimantă comună. De asemenea, în urma efectuării unei interogări a bazei de date Eucaris, a rezultat că autoturismul figurează radiat din evidentele Republicii Bulgaria, din data de 14 aprilie 2014. Verificând anexa privind inspecția tehnică a rezultat că aceasta prezintă suspiciuni de falsificare, deoarece ștampilele aplicate sunt tiparite inkjet iar modul de reacție al acesteia, la lumina UV, este diferit față de formularul original. Mai mult, la rubrica în care s-a consemnat data primei înmatriculari a autoturismului a fost trecută, în mod greșit, data de 20 iulie 1997, deși aceasta în mod real este 20 februarie 1997.

Procura, falsificată și ea

Fiind efectuate verificari în evidentele Republicii Bulgaria a rezultat că autoturismul nu figureaza asigurat. De asemenea, verificând modul de tipărire al procurii înmânate, s-a constatat că ștampila aplicată pe partea cu înscrisuri în limba bulgară, prezenta suspiciuni de falsificare, modul de tipărire al acesteia fiind inkjet.

Nu avea permis de conducere la el

Fiindu-i solicitat permisul de conducere, acesta a comunicat că nu îl are asupra sa, fiind reținut într-o altă cauză penală.

În urma verificărilor efectuate specifice în evidențele Poliției de Frontieră a rezultat faptul că, în cadrul fișei de evidență auto, inculpatul figurează cu permis de conducere categoria B din anul 2008, fără a avea dreptul să conducă autoturisme pe drumurile publice, acesta fiind reținut în data de 1 iulie 2016, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere false de înmatriculare, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulație. Pe parcursul cercetăilor penale s-a stabilit ca, inculpatul a fost anterior cercetat. Mai précis, la data de 1 iulie 2016, a condus un autovehicul cu numere de înmatriculare confecționate artizanal, din carton.

Condamnat

Astfel, pe 25 septembrie 2020, Judecătoria Constanța l-a condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru uz de fals, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Decizia nu a fost definitivă, urmând, cel mai probabil, să se judece apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la ce te asteptai sa le scoata ? La un aparat de muls vaci ??
2
0
idiotul asta care posteaza la toate articolele cu statul paralel... du-te dracu la munca
2
0
Nefiind politician agreat de putere si pentru ca faptele nu se refera la devalizarea Romaniei,lucruri pentru care ar avea sanse sa scape,omul va avea ceva de furca .
3
0
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614