REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şoferul unei "texane" le avea pe toate: folii, vorbea la telefon şi nu purta centură

Şoferul unei "texane" le avea pe toate: folii, vorbea la telefon şi nu purta centură

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 86

Gură-cască la acţiunea Poliţiei Rutiere... cu toporul după ei

Gură-cască la acţiunea Poliţiei Rutiere... cu toporul după ei

Poliţiştii rutieri constănţeni au acţionat în forţă în cursul zilei de miercuri, 5 martie! Peste 60 de poliţişti rutieri au împânzit străzile din municipiu pentru a depista neregulile din trafic. Şi acestea nu au întârziat să apară. Şoferii au dovedit încă o dată că nu poartă centurile de siguranţă, vorbesc la telefon şi chiar se urcă la volan fără a avea permis de conducere. Când ajung faţă în faţă cu oamenii legii, nu recunosc nimic! "Dar purtam centură!", spun ei. La faţa locului s-au postat şi "spectatorii", care, cel mai probabil, nu şi-au dat seama că au la ei... topoare!

"Hai să vedem ce se întâmplă", şi-au spus doi bărbaţi, care s-au postat în dreptul echipajelor de Poliţie Rutieră, situate pe bulevardul Aurel Vlaicu. Numai că, peisajele ce aveau să le creioneze prin prezenţa lor, mai că se desprindeau din filmele cu criminali în serie sau chiar horror, şi asta pentru că unul dintre ei ţinea în mână, relaxat, un topor. La un moment dat, chiar a început să-l fluture, fiind prins în discuţii şi schimb de păreri cu tovarăşul de privit la acţiune. Scena a fost surprinsă de un poliţist rutier, care i-a rugat pe cei doi să părăsească zona. Revenind la acţiunea în sine, menţionăm că raziile au vizat depistarea neregulilor din trafic, ce nu au întârziat să apară. De la orele 12.00 şi până 15.00, au fost aplicate 511 sancţiuni contravenţionale numai pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Însă, participanţii la trafic, chiar dacă au fost prinşi pe picior greşit, tot nu au ezitat să-şi arate indignarea. "Aţi fost oprit pentru că nu purtaţi centura de siguranţă", era explicaţia poliţistului rutier. "Dar purtam, uitaţi că o am, arătaţi-mi poza", spuneau şoferii, unii pe un ton mai calm, alţii pe un ton mai răstit. Nici când vedeau dovada nu erau prea convinşi, încercând să lămurească faptul că lucrurile nu stau deloc aşa. Pe dreapta a fost tras şi un autoturism cu numere de Bulgaria. Şoferul, Nicolae Stan, din Ialomiţa, a dat dovadă de multă destindere şi chiar s-a arătat amuzat când i s-a adus la cunoştinţă legile încălcate: nu purta centură de siguranţă, vorbea la telefon şi avea folii pe toate geamurile autoturismului, motiv pentru care i s-a ridicat talonul. De asemenea, în jurul orelor 12.45, un bărbat de 30 ani a condus un autoturis pe strada Soveja din municipiul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102